Δεν ήταν απλά ένας αγώνας δρόμου, ήταν μια μεγάλη αθλητική γιορτή αυτή που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο την Κυριακή που μας πέρασε. Και απέδειξε για άλλη μια φορά πως ο Μαραθώνιος Ρόδου, που έτρεξε για 8η χρονιά στο νησί, είναι μία από τις ωραιότερες και πιο κεφάτες δρομικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και ξεκάθαρα ο καλύτερος ελληνικός μαραθώνιος μετά τον Αυθεντικό της Αθήνας.

Η μέρα ήταν ηλιόλουστη, η μαραθώνια διαδρομή μακράν η ωραιότερη στη χώρα μας, η ατμόσφαιρα αγαπησιάρικη. Δεν είναι τυχαίο που ολοένα και περισσότεροι δρομείς από το εξωτερικό έρχονται στη Ρόδο να τρέξουν: οι συμμετοχές τους φέτος είχαν αύξηση 35% σε σχέση με το 2019. Στα 42 χλμ. νίκησαν ο Βρετανός Τομ Τσαρλς που πλησίασε στην κατάρριψη του ρεκόρ διαδρομής και η Κατερίνα Ασημακοπούλου. Στον ημιμαραθώνιο πρώτευσαν η Ράνια Ρεμπούλη και ο Θανάσης Μπύρος και στο δεκάρι οι πρωταθλητές Ελλάδος μαραθωνοδρόμοι Μπάμπης Πιτσώλης και Βασιλική Κωνσταντινοπούλου.

Στο «Τρέχω», νιώθουμε τη Ρόδο πλέον κάπως σαν «δικό μας» αγώνα και χαιρόμαστε να τον βλέπουμε να μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο. Μπορεί και του αξίζει να πάει ακόμη ψηλότερα.