Στο ακριτικό Καστελλόριζο, στο νοτιοανατολικό άκρο της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουνίου 2022 ο 1ος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος Rock Solid. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές και δρομείς όλων των επιπέδων θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε ένα μοναδικής ομορφιάς και γεωγραφικής σημασίας τοπίο και να απολαύσουν τα σημαντικά τοπόσημα του νησιού. Είναι ο πρώτος αγώνας που διοργανώνεται στο ακριτικό νησί και έχει στόχο να αποτελέσει θεσμό, προσελκύοντας επισκέπτες στον πανέμορφο αυτό τόπο.

Η διοργάνωση Rock Solid Kastellorizo 2022 δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και η συμμετοχή είναι δωρεάν με περιορισμένο αριθμό θέσεων 50 ατόμων ανά αγώνα και θέτει ως στόχο την επιβράβευση της συμμετοχής, τη γνωριμία με το ορεινό τρέξιμο, την ενίσχυση της αθλητικής κουλτούρας και την ανάδειξη του Καστελλόριζου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος 5 και 10 χλμ. ενώ θα διεξαχθεί και παιδικός αγώνας 1.3 χλμ. Kid’s Trail Run.

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και σε συνδιοργάνωση της δημιουργικής ομάδας Τρεις Λαλούν και Δυο Χορεύουν, του Δήμου Μεγίστης – Καστελλορίζου, του Φεστιβάλ Καστελλορίζου και του Μουσείου Γρίφων.

*      Εγγραφές και πληροφορίες: www.myrace.gr/event/4520/registrations.html και www.facebook.com/Rock-Solid-Island-Trail-Running