Υπέροχες ευωδιές, ζεστές, γλυκές, που θυμίζουν Χριστούγεννα. Λίγο πριν από τη μεγάλη, χαρούμενη γιορτή, τα ζαχαροπλαστεία στις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου έχουν γεμίσει με «πολύχρωμες» δημιουργίες από ζάχαρη, γλάσο, σαντιγί. Με κρέμα ή τη δημοφιλή σε όλους σοκολάτα. Το Παρίσι σε όλο το μήκος του Champs Elyssé είναι γεμάτο με μικρές «γωνιές», οι οποίες δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία στην ξακουστή γαλλική σοκολάτα. Κάποιες φορές οι γαλλικές αυτές σοκολάτες με την υπογραφή διάσημων δημιουργών όπως ο Pierre Hermé στοιχίζουν περισσότερα χρήματα από τις ελβετικές και βελγικές. Τα makaron, το πιο δημοφιλές γλυκό στη Γαλλία, «ζωγραφίζονται» και αυτά με τα χρώματα της σοκολάτας. Οι πιο ευφάνταστες όμως δημιουργίες «φιλοξενούνται» στα κρυστάλλινα ράφια ζαχαροπλαστείων στο Μιλάνο. Η γοητευτική ιταλική πόλη έχει έναν διαφορετικό, δικό της, μοντέρνο τρόπο να παρουσιάζει τις γλυκές της δημιουργίες. Υπάρχει έντονο το… fashion στοιχείο. Τα γλυκά παρουσιάζονται περίτεχνα, εντυπωσιακά, με «εκκεντρικό» κάποιες φορές τρόπο. Λες και πρόκειται για ρούχα, μπιζού, αξεσουάρ. Μόνο οι Ιταλοί, λάτρεις της μόδας και του design, μπορούν να το καταφέρουν αυτό… Λευκό, ροζ στις τούρτες και ροζ στα αλογάκια, στις βιτρίνες με τα παπούτσια…

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ