Στη φάση των βελτιωτικών προσφορών περνά το ΤΑΙΠΕΔ για τον διαγωνισμό αξιοποίησης του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου της Κρήτης.

Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ανακοίνωσε ότι στην καταληκτική ημερομηνία τις υποβολές των δεσμευτικών προσφορών ανταποκρίθηκαν τέσσερα επενδυτικά σχήματα. Πρόκειται για τις εταιρείες: 1. Club HoteL Casino Loutraki – Lyktos Holding, 2. Dimand, 3. REDS και 4. Vivion Investments. Σύμφωνα με το Ταμείο, η διαδικασία αξιολόγησης των υποβληθέντων εγγράφων, ώστε να διαπιστωθεί η πλήρωση των προβλεπόμενων κριτηρίων σύμφωνα με την πρόσκληση υποβολής προσφοράς, θα εκκινήσει άμεσα.

Στη συνέχεια, σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Περαιτέρω, το ΤΑΙΠΕΔ δύναται να ζητήσει βελτιωμένες οικονομικές προσφορές σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

Το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης είναι παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Σε όμορες εκτάσεις του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά.