Η πρώτη φωτογραφία των δύο εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ από κάμερα ασφαλείας κοντά στο σημείο της στυγερής δολοφονίας του έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα – μόλις δύο μέρες μετά το περιστατικό. Μία μέρα ύστερα από αυτό ο Πρωθυπουργός είχε ήδη σπεύσει να καλέσει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο Μέγαρο Μαξίμου για να του ζητήσει τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης – η οποία έχει σοκάρει, όπως ο ίδιος είπε, όλη την ελληνική κοινωνία και έχει κάνει τον γύρο των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η πολιτεία δείχνει να κινείται με ταχείς ρυθμούς ώστε να βρεθούν το συντομότερο δυνατό οι δολοφόνοι του άτυχου συναδέλφου και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο – αν όχι απόλυτα αναγκαίο – ωστόσο η σπουδή αυτή που επιδεικνύει η κυβέρνηση να μη μείνει μόνο σε επίπεδο ρητορικής.

Το έγκλημα της Παρασκευής, που συνέβη σε μια φιλήσυχη γειτονιά της Αθήνας, πρέπει να διαλευκανθεί σύντομα προκειμένου οι πολίτες κάθε συνοικίας σε ολόκληρη την επικράτεια να μη νιώθουν πως οι δράστες τόσο σοβαρών εγκλημάτων μπορούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι ανάμεσά τους.

Προκειμένου, δηλαδή, η πολιτεία να καταστήσει σαφές ότι ουδείς μένει ατιμώρητος, αλλά όλοι όσοι παραβαίνουν τους νόμους της θα βρεθούν αναπόφευκτα – και σύντομα – αντιμέτωποι με τους δικαστές της. Το χρωστάει τόσο στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ όσο και στον ίδιο της τον ευνομούμενο εαυτό.