ΤΑΙΝΙΑ

Λούφα και παραλλαγή

Mega 21.00

Τα κωμικοτραγικά (κυρίως κωμικά) επεισόδια που θα ζήσει μια ομάδα φαντάρων που υπηρετούν τη θητεία τους κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα. Ευφυής στην έκφραση (αν και εύκολη στη σύλληψη) κωμωδία του μετρ του ελληνικού χιούμορ Νίκου Περάκη, από τον οποίο περιμένουμε αδημονώντας την τελευταία του δημιουργία (Θηλυκή εταιρεία). Πλήθος πρωταγωνιστών σε μικρούς ρόλους: από τον Γιώργο Κιμούλη μέχρι τον Μιχάλη Μανιάτη. Θρίαμβος, τέλος, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1984, αλλά και στην ανταπόκριση των θεατών στην πρώτη προβολή της. Παραγωγή: Ελλάδα, 1984 (93′ ) ***

ΕΚΠΟΜΠΗ

Live news

Mega 16.20

Ο Νίκος Ευαγγελάτος και η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής καταγράφουν τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας, φέρνουν στο προσκήνιο ρεπορτάζ που θα συζητηθούν και δίνει κάθε χρήσιμη πληροφορία για όλες τις εξελίξεις των γεγονότων. Με πρωτοποριακό τρόπο και χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας η παρουσίαση των θεμάτων της επικαιρότητας γίνεται πιο ζωντανή και άμεση από ποτέ.

ΣΕΙΡΕΣ

Ο παράδεισος των κυριών

ΕΡΤ2 17.20

Ενώ η Μάρτα και ο Βιτόριο προσπαθούν να πείσουν τον Ρικάρντο να ομολογήσει στη Νικολέτα την εξάρτησή του από τα οπιοειδή, στον Παράδεισο οι Αφροδίτες συναγωνίζονται ποια θα πουλήσει περισσότερους λαχνούς.

Η Ανιέζε αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι συμβαίνει ανάμεσα στην Ελενα και τον Σαλβατόρε.Η Κλέλια μαθαίνει ότι ο άντρας της Οσκαρ είναι στο Μιλάνο.

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

ΕΡΤ1 20.00

Ο αγώνας μεταξύ του Λουκά και του Παναγή για τα μάτια της Κατερίνας, φέρνει τον Λουκά μια ανάσα πριν από την αποκάλυψη του μυστικού του. Μια απρόσμενη εξέλιξη όμως δίνει τέλος στους διαξιφισμούς των δυο αντρών.

Τη μεγάλη ανατροπή στο ’90, κάνει ο παπάς. Ο Παρασκευάς είναι πολύ δυσαρεστημένος με την έκβαση των αγώνων. Γενικά όλο το χωριό έχει στην μπούκα τον Ηλία που τακίμιασε με τη Μυρτώ. Δεν μπορούν όμως να καταλάβουν αν ο πονηρός μπακάλης θέλησε να γλιτώσει το χωριό τους από μια ενδεχόμενη ήττα ή έχει κάποιο άλλο ύπουλο σχέδιο…

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Ες αύριον τα σπουδαία

ΕΡΤ2 20.30

Ο Ιάσονας Σταύρος Σόμογλου ξεκίνησε τη ρομποτική εδώ και πέντε χρόνια. Φέτος τελειώνει το Λύκειο.

Από την εκπαιδευτική ρομποτική, με τη ενθαρρυντική βοήθεια δυνατών προπονητών, προχώρησε στην αγωνιστική ρομποτική.

Σχεδιάζει προγράμματα υπολογιστών (γνωρίζοντας τρεις «γλώσσες» προγραμματισμού), αγαπάει τα Μαθηματικά και τη Φυσική, τις μηχανικές κατασκευές και τις συναρμολογήσεις παντός είδους.