Εννιά δισ. ευρώ σε υδρογόνο θα επενδύσει η Γερμανία με απώτερο στόχο να αναπτύξει και αυτή την αγορά, των υδρογονοκίνητων οχημάτων. Στόχος, οι VW, BMW και Mercedes-Benz να καταστούν ως ο παγκόσμιος ηγέτης σε μοντέλα που θα φέρουν την τεχνολογία κυψελών καυσίμων – όσες από τις φίρμες ακολουθήσουν. Σαφώς πρόκειται για ένα τολμηρό εγχείρημα, μια και η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να παράγει η ίδια υδρογόνο.

Το VW T-Roc Cabrio στην Ελλάδα

Στην ελληνική αγορά προσφέρεται το νέο VW T-Roc Cabrio. Το γερμανικό μοντέλο, που συνδυάζει τη SUV «φόρμα» με την καμπριολέ αισθητική, κοστίζει στη χώρα μας από 28.310 ευρώ για την έκδοση με το 1.000άρι μοτέρ βενζίνης. Η πιο μεγάλη έκδοση, με το 1.500άρι μοτέρ, κοστίζει 33.600 ευρώ. Ο 1.0TSi κινητήρας αποδίδει 115 ίππους. Η οροφή του είναι υφασμάτινη και ανοίγει ηλεκτρικά σε 9 δεύτερα.

Και υβριδικό

Kia X-Ceed

Η Kia ετοιμάζει ένα νέο μπαράζ μοντέλων για τους επόμενους μήνες. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το υβριδικό X-Ceed. Το Kia XCeed PHEV κινείται από ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 60 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 141 ίππους.

Τέλος του 2020

η BMW iX3

H BMW ετοιμάζεται να λανσάρει έως τα τέλη του 2020 και την ηλεκτρική iX3. Το νέο μοντέλο θα παράγεται στην Κίνα μέσα από την κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA). Πρόκειται ουσιαστικά για την ηλεκτρική εκδοχή της X3. Συνδυάζει την ευελιξία και αντοχή ενός πολυτελούς μεσαίου Sports Activity Vehicle, ενώ η BMW X3 είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, plug-in υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.