Αναστέλλονται οι δεσμευτικές προθεσμίες σε 12 Δράσεις του ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ 2014-2020: Στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και της λήψης έκτακτων μέτρων για την οικονομία της χώρας και την αγορά εργασίας, αποφασίστηκε η οριζόντια αναστολή όλων των δεσμευτικών προθεσμιών για 12 Δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων του ΕΠΑνΕΚ. Η απόφαση αφορά προθεσμίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση, την υλοποίηση και ολοκλήρωση πράξεων δικαιούχων, όπως είναι ενδεικτικά η υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων και δικαιολογητικών για τις αξιολογήσεις, οι υποβολές αιτημάτων πιστοποίησης και επαλήθευσης πράξεων κ.ά. Οι Δράσεις που τροποποιούνται είναι οι ακόλουθες: Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νεοφυής Επιχειρηματικότητα, Αναβάθμιση Πολύ Μικρών & Μικρών Επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές, Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης – B’ Κύκλος, Ενίσχυση της Ιδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ – Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό, Eργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο, Εστίαση, Εκπαίδευση, Ψηφιακό Βήμα, Ψηφιακό Αλμα, Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός.

Διεθνής Εκθεση Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών: Από 4 έως 9 Σεπτεμβρίου 2020 θα διεξαχθεί, κανονικά, η Διεθνής Εκθεση Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, IFA, στο Βερολίνο. Οι διοργανωτές της έκθεσης, σταθμίζοντας τα έως τώρα δεδομένα από την κρίση του κορωνοϊού, έλαβαν την απόφαση να πραγματοποιήσουν την έκθεση, θεωρώντας ότι τον Σεπτέμβριο οι αγορές θα έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την IFA GLOBAL MARKETS, η οποία λαμβάνει χώρα στον σταθμό του μετρό του Βερολίνου και αποτελεί μια πλατφόρμα B2B συναντήσεων, σχεδιασμένη αποκλειστικά για εμπορικούς επισκέπτες. Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί για πληροφορίες σχετικά με την έκθεση IFA αλλά και για κάρτες εισόδου με μειωμένη τιμή και επιπλέον 10% έκπτωση για τα μέλη να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο της έκθεσης στην Ελλάδα και την Κύπρο, στο τηλ. 210-6419.037 ή να ανατρέχει στην ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις www.german-fairs.gr και στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.ifa-berlin.com.

Αναβολή της Επιχειρηματικής Αποστολής στο Αζερμπαϊτζάν, 7-10 Απριλίου 2020: Σε συνέχεια των εξελίξεων σχετικά με την εξάπλωση του ιού COVID-19 και προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη δυνατή πρόληψη, οι διοργανωτές, υιοθετώντας τις συστάσεις του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας και τις κατευθυντήριες οδηγίες του υπουργείου Υγείας, αναβάλλουν την επικείμενη επιχειρηματική αποστολή στο Αζερμπαϊτζάν, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί 7-10 Απριλίου 2020. Για τις νέες ημερομηνίες θα υπάρξει νέα ανακοίνωση από τον ΣΕΒ. Οι επιχειρηματικές αποστολές σε Μαλαισία/Φιλιππίνες και Γκάνα προγραμματίζονται κανονικά μέχρι νεωτέρας.