Τι έγινε τελικά την Τσικνοπέμπτη στη χώρα; Ενα τεράστιο πέπλο έντονης τσίκνας κυριάρχησε στις ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Οι κάτοικοι αυτής της χώρας «στήθηκαν» επάνω από μεγάλες και μικρές ψησταριές, με σκοπό να απολαύσουν αργότερα παϊδάκια, μπριζολάκια, λουκάνικα και γαρδούμπες. Η πτωχή Ελλάς κάτι τέτοιες ημέρες και… νύχτες ξεχνάει τα προβλήματα και ζει μόνο για το φαγητό, το ποτό και τον χορό. Η μεγαλύτερη γιορτή πραγματοποιείται βέβαια στο Φιλώτι της Νάξου. Το πρωί της Τσικνοπέμπτης άρχισαν να ψήνονται τα πρώτα σουβλάκια. Στο τέλος της ημέρας ξεπέρασαν τα 3.500 χιλιάδες. Ολα αυτά μαζί με αρνιά, κατσίκια, κοκορέτσι, τη δημοφιλέστατη πατάτα Νάξου και ατέλειωτες μπουκάλες με λευκό και κόκκινο κρασί.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ