Και μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού που έφερε τον Ολυμπιακό ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ο Πέδρο Μαρτίνς «ξετύλιξε» το δώρο για τη νέα χρονιά που ο ίδιος ζήτησε από τον Αγιο Βασίλη. Την επιστροφή του Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, MVP του περσινού πρωταθλήματος, έκανε χθες την πρώτη του προπόνηση με τους συμπαίκτες του έπειτα από 170 – ατέλειωτες – ημέρες. Επαιξε μάλιστα και στο «διπλό» στου Ρέντη και σκόραρε στέλνοντας μήνυμα για τις… άγριες διαθέσεις του. Φυσικά δεν είναι ακόμη έτοιμος για δράση. Θέλει λίγη ακόμη υπομονή προκειμένου να αφήσει πίσω του εκείνον τον καταραμένο τραυματισμό του Ιούλη στο φιλικό με το Αμβούργο που τον έστειλε στο χειρουργείο (ρήξη χιαστού). Η αντίστροφη μέτρηση όμως ξεκίνησε. Και λογικά στα τέλη του μήνα ο κόουτς Μαρτίνς θα μπορεί να δει το ρόστερ του όσο γεμάτο το είχε φανταστεί το καλοκαίρι στις ημέρες της δημιουργίας του. Μέχρι τότε θα έχουν επιστρέψει και ο Γκιγιέρμε και ο Σουντανί που χθες επίσης προπονήθηκαν με την ομάδα. Και ο Ντανιέλ Ποντένσε που επιβεβαιώθηκε – αυτό που φάνηκε την Κυριακή – πως έχει υποστεί θλάση και θα απουσιάσει τις επόμενες δύο εβδομάδες. Θα είναι πια και σε πλήρη ρυθμό και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που προχθές ήταν καταλυτικός ερχόμενος από τον πάγκο. Αλλη ομάδα. Για το δεύτερο μισό της σεζόν. Ο Ολυμπιακός είναι στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι στο Κύπελλο Ελλάδας (αντιμετωπίζει αύριο στην Καλαμάτα – 15.00 – την ομώνυμη ομάδα). Είναι και 1ος στο πρωτάθλημα ακριβώς στα μισά του δρόμου – συμπεριλαμβανομένων των πλέι οφ. Την Κυριακή πολλοί αντιλήφθηκαν τι έχασαν όλο αυτό το διάστημα οι Ερυθρόλευκοι μην έχοντας τον Ματιέ Βαλμπουενά στο 100%.

Rotation – φωτιά

Σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί όταν ο Γάλλος μαζί με τον Ποντένσε και τον Φορτούνη θα σχηµατίσουν τη µεσοεπιθετική γραµµή πίσω από τον Ελ Αραµπί. Με τον Σουντανί, τον Λάζαρο, τον Μασούρα κ.λπ. να σχηµατίζουν τον κύκλο του rotation. Βεβαίως σε όσα ακολουθούν δεν είναι µόνο το ρόστερ που κουβεντιάζεται. Είναι και η ίδια η ποιότητα των διοργανώσεων. Με πρώτη και καλύτερη αυτή του πρωταθλήµατος που µοιάζει πια «εκτροχιασµένο» από τις επιλογές της «εξυγίανσης». Στην αναµονή της εξέτασης της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης (10 του µήνα η συνεδρίαση της ΕΕΑ), αλλά και της παρέµβασης από FIFA/UEFA έπειτα από το περίφηµο πια µατς του Βόλου που αλλοίωσε τον ίδιο τον βαθµολογικό πίνακα. Και φυσικά στην… παρατήρηση των ενεργειών από πλευράς ΠΑΟΚ για να αλλάξει την ίδια την «ατζέντα» της συζήτησης, έχοντας βρεθεί πια ενώπιον των ευθυνών που προκύπτουν από τις ενέργειές του. Είναι χαρακτηριστικό ότι µετά το ντέρµπι της Κυριακής (αλλά και εκείνο στο «Βικελίδης» το Σαββατόβραδο), ο Δικέφαλος του Βορρά µε διαρροή του συνέχισε στον δρόµο που χάραξε. Κάτι που δεν έµεινε ασχολίαστο στο µεγάλο λιµάνι. Εκεί όπου άνθρωποι του Ολυµπιακού έλεγαν πως: «Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν εξειδικευθεί εκτός από τις τριγωνικές σχέσεις και τα παραρτήµατα, στα παραµύθια και επειδή πρώτη φορά αναγκάστηκε µετά τις καταγγελίες µας, έλληνας διαιτητής να σας παίξει 50-50, ξεφτιλιστήκατε στα µάτια όλων των Ελλήνων και είστε σε πανικό. Εµείς δεν θα ασχοληθούµε µε τις αστειότητές σας, όµως πρέπει επιτέλους να θυµηθεί και να ασχοληθεί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας που σας περιέβαλε µέχρι τώρα µε ασυλία. Οσο για το ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΑΣ, τον Σιδηρόπουλο, τον παρατύπως αποσπασµένο από την ΕΛΑΣ στην ΕΠΟ του δικού σας Γραµµένου, του διαιτητή που έκανε καµπάνια µε sms κατά του Ολυµπιακού και την επόµενη µέρα ορίστηκε στο VAR του αγώνα µας, δεν του πέρασε. Δεν το πετύχατε. Διέκοψε δυο φορές τον αγώνα και γελοιοποιήθηκε προσπαθώντας να ανακαλύψει πέναλτι! Ωστόσο δεν έπραξε το ίδιο σε αντίστοιχες αµφισβητούµενες φάσεις υπέρ του Ολυµπιακού. Ο χρόνος τελείωσε και ήρθε η ώρα των επιβεβληµένων αποφάσεων από τις υπερεθνικές οµοσπονδίες για να περισώσουν την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου µε ριζικές αλλαγές».

Το προεδρικό μήνυμα

Ενα μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τους ποδοσφαιριστές άλλαξε την ατμόσφαιρα του ντέρμπι:« Χθες (Σάββατο) μας ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε και σήμερα (Κυριακή) έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε μόνοι πρώτοι. Θα αυτοκτονήσουμε;», φέρεται να τους είπε. Και ο Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου ήταν άλλη ομάδα.  

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Vidcast: Στα Σχοινιά