21ος Λαϊκός Αγώνας Δαφνίου

Ο σύλλογος «Απόλλων Δυτικής Αττικής» ετοιμάζει παραδοσιακά τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Αλσος Δαφνίου. Το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στις 10.00, λοιπόν, διοργανώνει τον αγώνα 10 χλμ. για αθλητές και 2 χλμ. για παιδιά και αρχάριους δρομείς. Παράλληλα, υπάρχει και πεζοπορία 10 χλμ. ως εναλλακτικός τρόπος άθλησης και αναψυχής στο καταπράσινο περιβάλλον. Την ίδια διαδρομή μπορούν να κάνουν και όσοι το επιθυμούν με στυλ Nordic walking. Oι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στη διεύθυνση www.apollonrunnersclub.gr ενώ κοστίζουν 5 ευρώ.

6ο Ελάφι Βαρυμπόμπης

Αγωνιστικά καλεί τους δρομείς να ξεκινήσουν τη χρονιά τους η διοργάνωση «Ελάφι Βαρυμπόμπης», που για έκτη χρονιά επιστρέφει στους πρόποδες της Πάρνηθας. Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν δύο διαδρομές: μία μικρή των 6 χλμ. που απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους και μια μεγαλύτερη και πιο απαιτητική των 16 χλμ. Λόγω της ιδιομορφίας του περιβάλλοντος του αγώνα, θα υπάρχουν αυξομειώσεις του υψομέτρου από 441 μέτρα έως 721 μέτρα. Η έναρξη και ο τερματισμός θα γίνουν στην περιοχή Μπαχούνια (μετά τα πρώην βασιλικά κτήματα). Οι δηλώσεις συμμμετοχής είναι διαθέσιμες έως τις 2 Ιανουαρίου στη διεύθυνση www.asagwn.com.

7ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου ο ΑΠΣ Καλλισθένης διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά τον Ημιμαραθώνιο Ευρώτα – Evrotas Run. O αγώνας έχει τρεις διαφορετικές διαδρομές: 21,5 χλμ. για τον κλασικό Ημιμαραθώνιο, 10,1 χλμ. και 4,8 χλμ. για όσους επιθυμούν να δοκιμαστούν σε λιγότερα χιλιόμετρα. Για τα παιδιά υπάρχει ο αγώνας των 1.000 μέτρων. Ο μεγάλος αγώνας διασχίζει πολλά χωριά του Δήμου Ευρώτα ενώ αφετηρία και τερματισμός του είναι η πλατεία του Περιστερίου. Οι εγγραφές είναι ήδη ανοιχτές στη διέυθυνση www.kallisthenis.org, όπου υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τη διοργάνωση.