Να αφήσει το μικρότερο δυνατό «αποτύπωμα» και να αποτελέσει το πρώτο αειφόρο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα βάζει φέτος στόχο η πολυβραβευμένη διοργάνωση Navarino Challenge. Το κορυφαίο wellness multi-sport event δίνει φέτος το ετήσιο ραντεβού του, για 7η συνεχή χρονιά, στη Μεσσηνία και την Costa Navarino, στις 11-13 Οκτωβρίου. Η συνέντευξη Τύπου για την κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του υπουργείου Τουρισμού, του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, του αργυρού Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη και του ελληνοαμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου, Κωνσταντίνου Καρνάζη που συμμετέχει για 7η συνεχή χρονιά στη διοργάνωση ως πρεσβευτής της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για τους συμμετέχοντες στα δρομικά αγωνίσματα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα στις διαδρομές του κορυφαίου Ford Go Further Ημιμαραθωνίου (21.100 μ.), των 10.000 μ. by PlantBox, και των 5.000 μ. (τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα). Με αφετηρία το Navarino Dunes της Costa Navarino, οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές θα τρέξουν παραλιακά προς την Πύλο, διασχίζοντας την πανέμορφη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξε ο Τηλέμαχος αναζητώντας τον Οδυσσέα σύμφωνα με την ομηρική παράδοση, στην πατρίδα του βασιλιά Νέστορα. Πρόκειται για τον μοναδικό αγώνα trail run που συνδυάζει χώμα, άμμο και άσφαλτο. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η παιδική διαδρομή των 1.000 μ.

 Η διοργάνωση συνεχίζει να καινοτομεί και να φέρνει νέες εκπλήξεις. Οι φετινοί συμμετέχοντες θα λάβουν από ένα μετάλλιο, φτιαγμένο μόνο από φύκι από τον επίσημο υποστηρικτή της διοργάνωσης, την PHEE, μια εταιρεία που καινοτομεί προωθώντας τις αρχές της «πράσινης» επιχειρηματικότητας και της επαναχρησιμοποίησης των φυσικών πόρων ενώ η κορυφαία ελβετική εταιρεία ON, στην οποία ανήκει το επίσημο παπούτσι της διοργάνωσης, έχει ως στόχο να δημιουργήσει το πρώτο sustainable running shoe στον κόσμο.

 Οι εγγραφές συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον. Περισσότερες πληροφορίες στο www.navarinochallenge.com/