Οικοδομή ΕΧΡΟ 2019. Η έκθεση Οικοδομή EXPO 2019 πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στους επισκέπτες της έκθεσης περιλαμβάνεται το εξειδικευμένο κοινό της αγοράς των κατασκευών, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, εργολάβοι, στελέχη κατασκευαστικών εταιρειών, επαγγελματίες της οικοδομής, των υλικών και του design. Προσανατολισμένη στην εξωστρέφεια, η Οικοδομή Expo 2019 θα δεχθεί επισκέπτες από όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου. Hδη στην έκθεση έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 200 επιχειρηματικές αποστολές, που περιλαμβάνουν εκπροσώπους των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών, από 17 χώρες – στόχους των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, στις οποίες καταγράφεται ή αναμένεται να καταγραφεί σημαντική ζήτηση για τον κατασκευαστικό κλάδο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης προγραμματίζονται πάνω από 5.500 συναντήσεις Β2Β, για τις οποίες ήδη έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον.

Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο. Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για το 4ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων. Το συνέδριο καλύπτεται από τα μέσα ενημέρωσης και στηρίζεται από αρμόδιες περιφερειακές και τοπικές Αρχές, δημοσιογράφους, επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά κέντρα και ευρύ κοινό. Ο κύριος σκοπός του συνεδρίου είναι να ενημερώσει τα εμπλεκόμενα μέλη και το ευρύ κοινό σχετικά με: ενεργειακά θέματα και στρατηγικές που εφαρμόζονται από αρμόδιους φορείς/ υπουργεία κυβερνήσεων για την ανάπτυξη της Ελλάδας σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο, δράσεις εταιρειών (όραμα, στόχους, τεχνογνωσία και στρατηγικές) που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον ενεργειακό τομέα, περιβαλλοντικά ζητήματα, εξόρυξη υδρογονανθράκων και συμβολή στην παραγωγή ενεργειακών αποθεμάτων και ανάπτυξη υποδομών.

Συνέδριο για ΑΠΕ. Στις 25 Οκτωβρίου διοργανώνεται συνέδριο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Αποθήκευση Ενέργειας στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.

Σκοπός των διοργανωτών είναι οι ομιλητές και η ατζέντα να εξασφαλίσουν την πλήρη και σε βάθος αποτύπωση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο καλούνται να δραστηριοποιηθούν οι επενδυτές της «πράσινης ανάπτυξης». Ενδεικτικά κάποια από τα θέματα του συνεδρίου είναι:

n Η ευρωπαϊκή πολιτική για την πράσινη ενέργεια και το κλίμα.

n Οι αναγκαίες προσαρμογές στο μοντέλο των ανταγωνιστικών διαδικασιών.

n Η λειτουργία των ΑΠΕ σε καθεστώς target model – Διμερή συμβόλαια -Το μοντέλο μετά το 2021.

n Αλλαγές στο θεσμικό και ρυθμιστικό πλαίσιο – Η ανάγκη απλοποίησης και επιτάχυνσης των αδειοδοτήσεων

n Οι τεχνολογικές εξελίξεις στην αγορά των αιολικών και των φωτοβολταϊκών.

n Οι τεχνολογικές εξελίξεις και τα «στοιχήματα» στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας.

n Εφαρμογές αποθήκευσης ενέργειας επί ελληνικού εδάφους – Υβριδικά – Αντλησιοταμιευτικά.