ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας. Το Ενεργειακό Βήμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης και το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 7 Μαρτίου συνέδριο με θέμα: «Η αγορά ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη – Διείσδυση του φυσικού αερίου».

Το συνέδριο θα αναλύσει διάφορα τεχνικά και στρατηγικά ζητήματα, θα παρουσιαστούν εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς του φυσικού αερίου σε περιοχές όπου μέχρι πρότινος δεν ήταν προσβάσιμες από το δίκτυο του φυσικού αερίου και θα αναλυθούν και θα παρουσιαστούν από τις εταιρείες διανομής τα αναπτυξιακά τους σχέδια για την πορεία του φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα θα παρουσιαστούν και νέες πρακτικές – τεχνολογίες για τη μεταφορά του. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, στις 15.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ.

Πολυνομοσχέδιο. Την Πέμπτη 7 Μαρτίου ψηφίζεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με διατάξεις αρμοδιοτήτων του.

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται η απόσχιση των δικτύων από τη ΔΕΠΑ και η δημιουργία δύο νέων εταιρειών, της ΔΕΠΑ Υποδομών και της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Η δεύτερη πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί κατά πλειοψηφικό ποσοστό.  

Με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου ρυθμίζονται θέματα χωροταξίας και του Κτηματολογίου, προβλέπεται η σύσταση της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, ενώ ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τα γεωθερμικά πεδία.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί από χθες μέχρι και σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης. Οι καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή καθώς και άλλα αγροτικά θέματα που αφορούν το νησί θα βρεθούν στο επίκεντρο συσκέψεων που πραγματοποιούνται στα Χανιά και στο Ρέθυμνο. Αύριο ο Σταύρος Αραχωβίτης πρόκειται να συναντηθεί με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιόνη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Επιπλέον θα επισκεφθεί τοπικές επιχειρήσεις του πρώην Δήμου Τεμένους της ΠΕ Ηρακλείου. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Προφήτη Ηλία.

Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Με μια εκδήλωση με θέμα «Olive Challenge: Επενδύοντας στην καινοτομία» θα ολοκληρωθεί ο 1ος Διαγωνισμός  Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας αποκλειστικά για τον ελαιοκομικό τομέα, τον οποίο διοργανώνει η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου Φίλαιος.

Οι εννέα ομάδες οι οποίες συμμετείχαν στην «Επώαση» θα συναντηθούν εκ νέου στις 17 Μαρτίου 2019, ώρα 11.30-13.00, στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης FoodExpo Greece (16-18/3/2019), παρουσιάζοντας την εξέλιξη της καινοτόμου ιδέας ή πρότασής τους. Η διοργανώτρια εταιρεία της Εκθεσης, Forum AE, χορηγός της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου Φίλαιος, προσφέρει στις εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν στην «Επώαση» και παράγουν ελαιόλαδο και ελιές δωρεάν, Β2Β συναντήσεις με εισαγωγείς της επιλογής τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της χρηματοοικονομικής αγοράς και επιχειρηματίες.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Vidcast: Στα Σχοινιά