Είναι ίσως η νεότερη υποψήφια δήμαρχος που θα πάρει μέρος στις εκλογές του Μαΐου. «Αυτό για το οποίο παλεύει το ΚΚΕ, μια κοινωνία που θα αναπτύσσεται με γνώμονα τις ανάγκες των πολλών, είναι η μόνη διέξοδος από τη σημερινή βαρβαρότητα» λέει στα «ΝΕΑ» η υποψήφια με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ποια τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η πόλη;

Δεν διαφέρουν ουσιαστικά από τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε γειτονιά της Αθήνας όπου ζουν κυρίως εργαζόμενοι και τα παιδιά τους. Για τους νέους και τις νέες του Μοσχάτου και του Ταύρου, νούμερο ένα πρόβλημα είναι η ανεργία. Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε σε μια συνεχή περιπλάνηση μεταξύ ανεργίας, μερικής ή ανασφάλιστης εργασίας, άντε και κανένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και πάλι από την αρχή.

Ενα μεγάλο μέρος των αναγκών των νέων σχετίζεται με υπηρεσίες που βρίσκονται στην ευθύνη των δήμων. Εδώ είναι μεγάλες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής που ευθυγραμμίζεται με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και εξαφανίζει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους του δήμου, βασική προϋπόθεση για να ανταποκρίνονται οι δημοτικές υπηρεσίες στις ανάγκες που υπάρχουν. Η υποστελέχωση πάει μαζί με την ανταποδοτικότητα, δηλαδή με το χέρι βαθιά στην τσέπη για υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός…

Οι προτεραιότητές σας για τον δήμο;

Να αποτελέσουμε μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση. Είμαστε με την πλευρά των πολλών. Από αυτή τη θέση θα προσπαθήσουμε να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική έτσι όπως εκφράζεται και στον δήμο, να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για την ανακούφιση των ανθρώπων του μόχθου κόντρα στις οδηγίες των «από πάνω», δηλαδή της ΕΕ, της κυβέρνησης – όποια κι αν είναι αυτή – και της Περιφέρειας. Οσο περισσότεροι εκλεγούν με τη Λαϊκή Συσπείρωση τόσο μεγαλύτερο στήριγμα θα βρουν οι διεκδικήσεις αυτές και ακόμα μεγαλύτερο στήριγμα θα βρουν αν είμαστε δημοτική αρχή.

Ποιος δήμος λειτουργεί για εσάς ως πρότυπο;

Αποτελεί παράδειγμα για εμάς η προσπάθεια που γίνεται σήμερα από τους κομμουνιστές δημάρχους σε Πάτρα, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ικαρία. Κόντρα σε επιχειρηματικά συμφέροντα και στο στενό πλαίσιο που διαμορφώνουν οι νόμοι του αστικού κράτους, μείωσαν τέλη και χαράτσια, απάλλαξαν πλήρως κατηγορίες δημοτών που το είχαν ανάγκη, απάλλαξαν τους ανέργους από τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, δεν προχώρησαν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, σταμάτησαν την ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών, στήριξαν τις διεκδικήσεις εργαζομένων και νέων.

Η πυξίδα μας βέβαια δείχνει στην κοινωνία του «αύριο», όπου η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο θα αποτελεί παρελθόν και οι δήμοι θα παίζουν έναν τελείως διαφορετικό ρόλο, υπηρετώντας τις λαϊκές ανάγκες.

Παίζει ρόλο η ηλικία στην ανανέωση της ΤΑ;

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε δει νέους σε ηλικία υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους να «σφάζουν» με τη γερασμένη πολιτική τους τα δικαιώματα των συνομηλίκων τους. Αυτό που παίζει ρόλο τελικά είναι ποια κοινωνικά συμφέροντα εκπροσωπεί ο καθένας. Εχει μια ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι πολλοί νέοι ηλικιακά είναι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, γιατί θα είμαστε η φωνή των μαθητών που παλεύουν για ένα σχολείο που μορφώνει πραγματικά, η φωνή των νέων εργαζομένων και ανέργων που διεκδικούν αξιοπρεπή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα. Το πραγματικό δίλημμα και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι: Δήμαρχος υπηρέτης του κεφαλαίου ή δήμαρχος στο πλευρό του λαϊκού κόσμου; Εμείς, όπως είπαμε, είμαστε με τους πολλούς, με τους «από κάτω». Εκεί καταθέτουμε τη νεανική μας ορμή, τη διάθεσή μας για αγώνα και προσφορά.