Τέλος ο Τάσος Κάκος από τη διαιτησία. Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας έβγαλε τον 48χρονο πρώην διεθνή ρέφερι από τον πίνακα των παρατηρητών της Σούπερ Λίγκας, στον οποίο ήταν από τον Αύγουστο του 2017. Ο λόγος, αυτονόητος. Η παρουσία του στην εκπομπή «Total Football» του τηλεοπτικού σταθμό Open, σε ρόλο τηλεκριτικού διαιτησίας. Του καναλιού που ανήκει στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. Ο κανονισμός διαιτησίας δεν επιτρέπει τον «με οποιονδήποτε τρόπο σχολιασμό στα ΜΜΕ, περιλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από πρώην διαιτητές, φάσεων από αγώνες εγχώριων διοργανώσεων». Αρα η ΚΕΔ μάλλον άργησε κιόλας…

Αλλαγή σκυτάλης

Δεν χρειάστηκε να ψάξει πολύ ο Ηρακλής για να βρει τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Ελευθερόπουλου για τον πάγκο του. Και το όνομα αυτού, Μανουέλ Ρόκα. Ο ισπανός πρώην τερματοφύλακας πέρασε από τα μέρη μας και τον γνωρίσαμε με τη φανέλα κυρίως του Πανθρακικού. Αργότερα έγινε προπονητής, τον θυμόμαστε στον Πλατανιά και τώρα θα βρίσκεται στο Καυτανζόγλειο. Να σημειώσω εδώ ότι είναι ο τρίτος Ισπανός που οδηγεί τον Ηρακλή, ύστερα από τον (αξέχαστο) Ανχελ Πεντράθα και τον Μπορέλ που έμεινε ελάχιστα στη συγκεκριμένη θέση. Ολα αυτά το 2008. Τώρα, δέκα χρόνια μετά, ξανά τεχνικός από την Ισπανία.

Με θέα νέες νίκες

Οι ευρωπαϊκές βραδιές των ομάδων του Ολυμπιακού συνεχίζονται: απόψε είναι η σειρά του βόλεϊ και του πόλο. Η ομάδα βόλεϊ των Ερυθρολεύκων ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για το πρώτο παιχνίδι με την BBSK στο πλαίσιο της φάσης των 16 στο CEV Cup. Στόχος του Πετρέα, του Κουμεντάκη και της υπόλοιπης παρέας είναι το θετικό αποτέλεσμα που θα δώσει το πλεονέκτημα για την πρόκριση. Στόχος της ανδρικής ομάδας πόλο είναι η τρίτη συνεχόμενη νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην Ουγγαρία, κόντρα στη Ζολνόκ.

Οικογένεια στην πισίνα

Μια και η αναφορά στο πόλο, να σημειώσω το εξής: ο Ανδρέας Γούνας ευχαρίστησε χθες τον ΠΣΑΤ για τη βράβευση των μελών της οικογένειάς του, επειδή όλα τα μέλη ασχολούνται ή ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό (μπαμπάς, γιος και κόρη με το πόλο και μητέρα με το σόφτμπολ). Αυτό όμως που είναι εντυπωσιακό είναι ότι η οικογένειά του είναι η μόνη που διαθέτει αυτή τη στιγμή δύο εν ενεργεία μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Τον πατέρα Ανδρέα (με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 και του 1984) και τον γιο Αλέξανδρο που ακόμα βρίσκεται στην πισίνα και θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Ποινή

Ολοι την ανέμεναν και τελικά ήταν βαριά η τιμωρία του οπαδού της Τότεναμ, που πέταξε μια μπανανόφλουδα στον επιθετικό της Αρσεναλ, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, την ώρα που πανηγύριζε το γκολ που σημείωσε στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου. Η ποινή που επιβλήθηκε στον ελληνοκυπριακής καταγωγής Παντελή Αβέροφ είναι η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τα επόμενα 4 χρόνια. Παράλληλα, καλείται να πληρώσει και χρηματικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ. Εκεί, βρίσκουν γρήγορα όσους παρεκτρέπονται.

Φιλιούνται, αγκαλιάζονται!

Με ψυχραιμία που οφείλεται στο γεγονός ότι υποψιαζόταν πως θα βάραγαν τα σήμαντρα δέχθηκε ο Βαγγέλης Αγγέλου το τέλος της τρίτης θητείας του στην τεχνική ηγεσία του Αρη…

Με ψυχραιμία, χωρίς θυμό και με αγαπησιάρικη διάθεση όπως φανερώνει η κουβέντα του ότι «στο τέλος της συζήτησης και αφού είχαμε αποφασίσει να χωρίσουμε,  αγκαλιαζόμασταν και φιλιόμασταν με τον Δημήτρη Γουλιέλμο»! Ο 56χρονος προπονητής παρέμεινε επί εννέα μήνες στον πάγκο του Αυτοκράτορα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει αυτό που είχε στο μυαλό του και να επιβεβαιώσει κιόλας τη δεδηλωμένη άποψη του εργοδότη του Δημήτρη Γουλιέλμου ότι «πρόκειται για τον καλύτερο προπονητή στην Ελλάδα». «Σε τέτοιες περιπτώσεις τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα και τα πολλά λόγια περιττεύουν. Επρεπε να φτιαχτεί ένα εξώφυλλο…» σχολίασε με στωικότητα, αλλά και γριφωδώς ο Αγγέλου.

Η νέα… Αντετοκουνμπιάδα!

Τα έκανε πάλι όλα χθες τα ξημερώματα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οδήγησε τους Μπακς στην 20ή νίκη τους σε 29 αγώνες της φετινής σεζόν. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα, μηδέ των δυο γρήγορων φάουλ στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης εξαιρουμένων, στην οποία τα Ελάφια άλωσαν το Ντιτρόιτ με 107-104…

Ο έλληνας σουπερστάρ σκόραρε 32 πόντους με… Γκαλικά ποσοστά (15/18 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/2 βολές), κατέβασε 12 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ και επειδή nobody is perfect, υπέπεσε και σε έξι λάθη! Συν τοις άλλοις ως ένας γνήσιος «go-to-guy» έπιασε την μπάλα όταν αυτή… έκαιγε και έβαλε τους τελευταίους επτά πόντους του Μιλγουόκι που δεν πήγαν κιόλας στράφι, καθώς ο Μπλέικ Γκρίφιν ο οποίος πέτυχε ένα ιδιότυπο quadruple double div (19 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 10 λάθη) αστόχησε σε δυο σουτ από τα 7μ.25 στην εσχατιά του ματς.

«Πρέπει να είμαι επιθετικός στο παιχνίδι μου ό,τι κι αν συμβαίνει, αλλιώς δεν θα μου βγουν οι φάσεις. Εάν έκανα ένα τρίτο γρήγορο φάουλ, θα ήταν ένα τρίτο φάουλ…» είπε ο Αντετοκούνμπο.