Η μάχη είναι άνιση. Λίγοι μπορούν να αντισταθούν στη σπάνια φυσική ομορφιά και τη γοητεία του Μικρού και του Μεγάλου Χωριού, των Κορυσχάδων ή της εκδρομής στον στενό φιδίσιο δρόμο μέχρι τον Προυσσό, για να περάσουν τον χρόνο τους στο Καρπενήσι. Τα Χριστούγεννα όμως η πόλη παίρνει την… εκδίκησή της. Και αυτό το καταφέρνει με τις Γιορτές του Χειμώνα!

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, street party και πολλά άλλα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους περιλαμβάνονται στις εκδηλώσεις. Ξεχωρίζει η Νύχτα των Ευχών όταν εκατοντάδες φαναράκια πλημμυρίζουν τον καρπενησιώτικο ουρανό προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα (24 Δεκεμβρίου, στις 19.30). Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια του πρώτου Μουσείου Βουνού στην Ελλάδα, το οποίο είναι αφιερωμένο σε όλες τις ορεινές δραστηριότητες. Επίσης, στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης μπορεί κανείς να δει την έκθεση του φωτογράφου Μάριου Αποστόλου (έως τις 10 Απριλίου) με θέμα την «Ευρυτανική Φύση». Τέλος, την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου το κέντρο του Καρπενησίου… διανυκτερεύει καθώς τα καταστήματα γιορτάζουν τον ερχομό του νέου έτους με τις καλύτερες τιμές, πολύ μουσική και κεράσματα παραμένοντας ανοικτά έως τις 00.30 (το πλήρες πρόγραμμα των Γιορτών θα το βρείτε στο https://www.karpenissi.gr).

Τα αξιοθέατα είναι πολλά αλλά αν χωράει στο πρόγραμμά σας αξίζει να συμπεριλάβετε μια βόλτα έως το χωριό Φιδάκια (μόλις 25 χλμ. από το Καρπενήσι). Εκεί θα βρείτε αρκετά σημεία για να απολαύσετε πανοραμική θέα στη λίμνη Κρεμαστών.

Καιρού επιτρέποντος, οι φίλοι του σκι θα ανεβείτε στο χιονοδρομικό του Βελουχίου (11 χλμ. από την πόλη). Αρχάριοι ή προχωρημένοι έχουν στη διάθεσή τους 11 πίστες υψηλών προδιαγραφών που ανταποκρίνονται σε κάθε βαθμό δυσκολίας.

Επίσης, όσοι αγαπούν τις δραστηριότητες στη φύση σίγουρα θα βρουν κάτι να επιλέξουν από τον ιδιαίτερα πλούσιο κατάλογο (πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ράφτινγκ) των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.