«Θα γυρίσω πιο δυνατός, αλλά να είστε σίγουροι και πιο χαμογελαστός». Ο Λευτέρης Πετρούνιας μιλώντας στα «ΝΕΑ» (στο περιθώριο της παρουσίασης του πρωτοποριακού διεθνούς γκαλά γυμναστικής του WOGG) δεν κρύβει τη χαρά του για το γεγονός ότι πλέον δεν θα πονάει.

Εχοντας το χέρι του δεμένο και ακουμπισμένο στο κλασικό μαξιλαράκι που χρησιμοποιούν όσοι κάνουν εγχείρηση στον ώμο, δυσκολευόμενος να βάλει σε αυτή τη φάση την μπλούζα του, δεν χάνει την αισιοδοξία του, κάθε άλλο. «Αυτό είναι προσωρινό και η αποθεραπεία πάει ακριβώς όπως την έχουμε σχεδιάσει. Μπορώ να πω ότι νιώθω πολύ καλά το χέρι μου, σε σημείο να μπορώ να κάνω τα πάντα, αλλά πρέπει να ακολουθήσω τις εντολές του γιατρού κατά γράμμα», λέει και χαμογελάει με νόημα, καθώς ιδιαίτερα τον γιατρό της εθνικής ομάδας Οδυσσέα Παξινό δεν είναι λίγες οι φορές που τον έχει… τρελάνει με τις αποφάσεις του, όπως το να αγωνιστεί τελικά στο Παγκόσμιο όπου στέφθηκε και πρωταθλητής κόσμου για μια ακόμα (3η συνεχόμενη) φορά.

Ομως, στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Απρίλιο στην Πολωνία, όπως αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ», τόσο ο ίδιος όσο και ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης, δεν πρόκειται να πάρει μέρος.

«Ναι, θα χάσουμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Στο Ευρωπαϊκό αν και μπορεί να είμαι έτοιμος, αποφασίσαμε να το αφήσουμε γιατί ο στόχος είναι το Παγκόσμιο του Οκτωβρίου, όπου κρίνεται και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς και δεν θέλουμε να ρισκάρουμε το παραμικρό», τονίζει ο Λευτέρης Πετρούνιας, χωρίς όμως δίπλα να τον ακούει ο γιατρός ή ο προπονητής του! «Λευτέρη σίγουρα;» τον ρωτάμε, γιατί και στο Παγκόσμιο αρχικά αποφάσισε να αποχωρήσει αλλά… «Οχι, αυτή τη φορά θα το τηρήσω, δεν θα πρέπει να ανησυχούν ο γιατρός και ο προπονητής μου», λέει.  Γνωρίζει δε ότι θα είχε την ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ όλων των εποχών με πέντε κατακτήσεις Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων στους κρίκους, δεδομένου ότι τώρα έχει τέσσερις, όσους και ο μεγάλος Ιταλός Γιούρι Κέκι. «Δεν πρόκειται να ρισκάρω, άλλωστε το σερί δεν σταματάει, μπορώ να το συνεχίσω μετά. Οταν χάνεις σταματάει μόνο…», τονίζει με έμφαση ο χρυσός ολυμπιονίκης μας , που φυσικά θα αγωνιστεί σε αυτό το νέο πρωτοποριακό πρότζεκτ του διεθνούς γκαλά γυμναστικής, το οποίο θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούλιο στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Εκεί όπου το 1896, στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήρθε και το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο (άσχετα εάν οι νικητές τότε έπαιρναν ασημένιο, οι δεύτεροι χάλκινο και οι τρίτοι τίποτε!) της γυμναστικής από τον Ιωάννη Μητρόπουλο στους κρίκους!

«Είναι απίστευτα όμορφο και μόνο η σκέψη τού να αγωνιστείς στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε κάνει να ανατριχιάζεις. Σίγουρα η ενέργεια που θα διαχέεται μέσα στο Στάδιο θα είναι τρομερή και είναι μεγάλη η τιμή που θα αγωνιστώ σε ένα τέτοιο event. Ελπίζω να είμαι έτοιμος όπως πρέπει», λέει χαρακτηριστικά, ενώ τον ιντριγκάρει το γεγονός ότι αυτή τη φορά θα βαθμολογούν τους αθλητές και οι θεατές! «Είναι πολύ ξεχωριστό αυτό διότι έτσι ο κόσμος θα μπορέσει να αντιληφθεί λίγο καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βαθμολογούν οι κριτές.

Ουσιαστικά θα έρθει ο κόσμος πιο κοντά στη γυμναστική και στην επόμενη διοργάνωση θα είναι πολύ πιο έτοιμοι να κρίνουν. Οι Ελληνες άλλωστε αρκεί μια φορά να κρίνουν και μετά έχουν γίνει γνώστες, άρα θα έχουμε περισσότερο κόσμο κοντά μας». Αν και υπερκινητικός, πρέπει να περιμένει άλλες δύο εβδομάδες με το χέρι δεμένο, ενώ σε έναν μήνα αρχίζει η ενδυνάμωση.

Με χαμόγελο

«Η ιδέα ότι δεν θα πονάω πια με κάνει να χαμογελάω. Διότι δεν πονούσα μόνο στη Γλασκώβη κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού ή στην Ντόχα στο Παγκόσμιο, αλλά πονούσα έναν ολόκληρο χρόνο τουλάχιστον.

Το ότι πλέον θα κατεβαίνω χαμογελαστός και πάλι μετά την προσπάθειά μου, είναι κάτι που με κάνει ευτυχισμένο και μου δίνει και εκ νέου το δικαίωμα να ονειρεύομαι», ξεκαθαρίζει ο Λευτέρης Πετρούνιας, που παρουσία του προπονητή του Δημήτρη Ράφτη, στην εκδήλωση δεν… τόλμησε να κάνει λόγο για το αγαπημένο του παρκούρ.

Αλλωστε συμπαρουσιαστής στη διοργάνωση θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Δημήτρης Κυρανίδης και όπως λέει ο Λευτέρης: «Εδώ έχουμε τον κορυφαίο, οπότε εγώ πάω πάσο», αλλά εκεί παρεμβαίνει ο προπονητής του ολυμπιονίκη μας (και του Βλάση Μάρα) Δημήτρης Ράφτης και βάζει τα πράγματα στη θέση τους:

«Μην τον ακούς, μαζί με τον Βλάση ύστερα από κάθε προπόνηση, μου κάνουν παρκούρ και εγώ τους κυνηγάω»! Λίγο πιο δίπλα η Βασιλική Μιλλούση προσπαθεί να «σκοτώσει» την αθλήτρια μέσα της, τώρα που αποφάσισε να αποχωρήσει από τα πόντιουμ. «Πολύ δύσκολη η προσαρμογή και το WOGG έρχεται στην καλύτερη στιγμή για να με κρατήσει σε εγρήγορση», μας λέει η εκ των κορυφαίων ελληνίδων αθλητριών.

Για τους αθλητές

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του event Γιάννης Πάνου αποκάλυψε την πιο ευχάριστη έκπληξη: «Η διοργάνωση έχει ως στόχο την ενίσχυση της ελληνική Γυμναστικής και πάνω από όλα την ενίσχυση των ελλήνων αθλητών στην προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020». Ως εκ τούτου, μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο μια δεξίωση φιλαθλητικού χαρακτήρα για 1.000 VIPs με τιμή πρόσκλησης 100 ευρώ. Τα έσοδα αυτής της δεξίωσης θα διατεθούν στην ΕΓΟ για τη στήριξη των εθνικών ομάδων.