Συχνά εγκαλούνται οι αθλητικοί συντάκτες. Και όχι αδίκως θα λέγαμε. Για εμπρηστικά πρωτοσέλιδα, προκλητικούς τίτλους κ.λπ. Με τις αθλητικές εφημερίδες και ειδικότερα τις οπαδικές να κινούνται πλέον σε ό,τι έχει να κάνει με το αναγνωστικό τους κοινό στα όρια του περιθωρίου. Και του λούμπεν. Οσο φυλλορροεί η κυκλοφορία, τόσο μεγαλώνει το άγχος. Να κρατήσουμε αυτούς που απέμειναν. Αυξάνοντας και την ποσότητα και τη δοσολογία του φανατισμού. Φανατισμός που δεν συναντάται μόνο στα πέταλα και στις διάφορες Θύρες, 13, 7, 4, Ορίτζιναλ, Σούπερ 3 και την αυτόνομη 10 για να μην αδικήσουμε τους Ηρακλειδείς. Φανατισμός συναντάται και στην πολιτική. Και ποιο είναι το οξύμωρο σε σχέση με το ποδόσφαιρο; Σε επίπεδο οπαδών στην πολιτική, ο φανατισμός αν δεν είναι ανύπαρκτος είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Απογοητευμένος ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στα κόμματα.

Ταλιµπάν

Κι αυτός που κρατάει ψηλά τη σημαία του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας, σε πολιτικό επίπεδο, είναι ο Τύπος. Κι όταν πρόκειται για ιδιωτικά ΜΜΕ, σε ελεύθερη χώρα ζούμε. Ο καθείς μπορεί να πουλάει ή να εμπορεύεται κατά το δοκούν. Οταν όμως πρόκειται για κρατικά; Κατά πόσο είναι θεμιτό, δημοκρατικό, fair, η δημόσια τηλεόραση να μετατρέπεται σε Θύρα 7 του κυβερνώντος κόμματος; Να στρατολογεί δημοσιογράφους-Ταλιμπάν. Που δεν έχουν κανένα πρόβλημα, όχι να προπαγανδίζουν, αλλά να ασχημονούν, να υβρίζουν, να συκοφαντούν. Η περιβόητη «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δημοσιογραφία επιπέδου Πολάκη στο 100%. Το δίδυμο Ακριβοπούλου – Καψώχα να κόβει και να ράβει. Τελευταία επιτυχία τής επικεφαλής της εκπομπής να χαρακτηρίσει «χρυσαυγίτες» τους μητροπολίτες Μεσσηνίας και Πειραιώς. Επειδή τόλμησαν να διαφωνήσουν με τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού για την Εκκλησία.

Πρύμνα

Πιστή στο δόγμα, πας μη ΣΥΡΙΖΑ βάρβαρος. Με τους δύο ιερείς να διαμαρτύρονται έντονα, αφού κατ’ επανάληψη με δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν αντιπαρατεθεί στο φασιστικό μόρφωμα. Και να γνωστοποιούν ότι θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη. Την επομένη (χθες) η εν λόγω Ακριβοπούλου ανέκρουσε πρύμναν και ζήτησε συγγνώμη. Συμβαίνουν αυτά στις ζωντανές εκπομπές. Ειδικότερα μάλιστα όταν διακατέχεσαι από πρεμούρα να αβαντάρεις πάση θυσία και με κάθε τρόπο την κυβέρνηση. Στην οποία έχεις και την υποχρέωση της τοποθέτησής σου στην ΕΡΤ. Με την κυρία Ακριβοπούλου να προσθέτει ότι «ήταν μία δύσκολη μέρα γιατί και οι τρεις συντελεστές της εκπομπής ήμασταν με πυρετό». Μέχρι τώρα ξέραμε ότι όποιος ασθενεί, οικουρεί. Τώρα μάθαμε ότι προσβάλλει και συκοφαντεί. Ειδικότερα μάλιστα όταν περιβάλλεται εκ δεξιών και εξ ευωνύμων από δύο εμπύρετους συναδέλφους του.

Ντελίριο

Εις εκ των οποίων ο Σωτήρης Καψώχας. Από το γραφείο του Γιάννου Παπαντωνίου στη φιλόξενη αγκαλιά της ΕΡΤ. Ο οποίος αναφερόμενος σε ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε αποφανθεί ότι είχε την εντύπωση πως άκουγε «τον θεωρητικό του φασισμού Σέρτζιο Πανούτσιο, που εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι». Με τη συντονίστρια της εκπομπής Κατερίνα Ακριβοπούλου να εγκρίνει και να επαυξάνει διά της σιωπής της. Πρόκειται για την ίδια  Κατερίνα Ακριβοπούλου, που τον Ιούνιο του 2015 είχε γράψει το επικό «η παράγκα των Βρυξελλών μαθαίνει πεντοζάλη με ζάλη». Αποθεώνοντας τον Αλέξη, που έκλεισε το τηλέφωνο στον Ντράγκι. Και τον Βαρουφάκη «που προκάλεσε σκοτοδίνη στο Ντεϊσελμπλούμ όταν του είπε on camera τέρμα η τρόικα στην Αθήνα κι έπαθε ντελίριο ο πλανήτης». Κανονική Θύρα 7. Αποτέλεσμα; Ν’ ανοίξουν οι θύρες της ΕΡΤ και να είναι οι τηλεθεατές που υφίστανται σκοτοδίνη και ντελίριο.