Η σημερινή κυβέρνηση έχει δυστυχώς δηλητηριάσει πολλές φορές την πολιτική ζωή του τόπου. Εχει πολώσει το πολιτικό σύστημα, έχει επιχειρήσει να διχάσει την κοινωνία, έχει κατασκευάσει εχθρούς, έχει εκπέμψει μισαλλόδοξα μηνύματα. Οπως φαίνεται, με την ίδια ακριβώς στρατηγική θα πορευθεί έως τις κάλπες: διχάζοντας και πολώνοντας, πολώνοντας και διχάζοντας.

Αδιάψευστος μάρτυρας η στοχοποίηση του Κώστα Σημίτη. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν χρήζει υπεράσπισης, σήκωσε ο ίδιος το γάντι με μια απάντηση που δεν αφήνει περιθώρια σε παρερμηνείες. Η στοχοποίησή του, ωστόσο, προκαλεί πολλά ερωτήματα. Γιατί τώρα; Με ποια επιπλέον στοιχεία πέρα από τους αστήρικτους ισχυρισμούς ενός προσώπου το 2004;

Οι απαντήσεις θα δοθούν. Είναι εμφανές όμως ότι σε αυτή την υπόθεση υπάρχει πολιτικός σχεδιασμός. Οτι αυτό που θα καταγραφεί στις μελανές σελίδες της πολιτικής Ιστορίας του τόπου, το «δόγμα Πολάκη», δεν ήταν μια στιγμή αμετροέπειας ενός υπουργού που άλλοτε υβρίζει και άλλοτε υποκαθιστά τη Δικαιοσύνη, αλλά ένα οργανωμένο σχέδιο με αρχή, μέση, τέλος και – κυρίως – συγκεκριμένη στόχευση: «Να βάλουμε κανέναν φυλακή για να ξανακερδίσουμε τις εκλογές».

Το σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να ξετυλίγεται έως ότου στηθούν οι κάλπες. Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής δεν θα σταματήσει, θα επιστρατευτούν δυστυχώς όλα τα μέσα για μια μάχη που στη λογική της κυβέρνησης είναι μια μάχη μέχρις εσχάτων. Μέχρις εσχάτων και χωρίς κανόνες.