Το πάθος του Αντονι Μπουρντέν για τη μείωση της σπατάλης του φαγητού αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Wasted: The Story of Food Waste», το οποίο κάνει πρεμιέρα σήμερα στις 21.00 στο Fox Life (διαθέσιμο μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV και Wind Vision). Στο στόχαστρο του γνωστού σεφ, ο οποίος έφυγε πριν από λίγους μήνες από τη ζωή, μπαίνει η ποσότητα του φαγητού που πετούν καθημερινά τα νοικοκυριά. Παρέα με τους συναδέλφους του Νταν Μπάρμπερ, Μάριο Μπατάλι, Μάσιμο Μποτούρα και Ντάνι Μπόουγεν, φανερώνει στην κάμερα πώς χρησιμοποιούν όλοι τους τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά τους μετατρέποντας αυτά που εμείς θεωρούμε άχρηστα σε εντυπωσιακά πιάτα, δημιουργώντας ένα πιο βιώσιμο διατροφικό σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, μία συνταγή τη φορά, συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της κατασπατάλησης των τροφίμων.