Για κάποιον περίεργο και μάλλον ανεξήγητο λόγο, στην κυβέρνηση βαυκαλίζονται ότι η αντιπολίτευση αποτελείται από κορόιδα.

Ακόμη και σήμερα, ύστερα από όσα έχουν συμβεί, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η ΝΔ (για παράδειγμα) άλλα θέλει στο Σκοπιανό και άλλα λέει. Ή, αν προτιμάτε, άλλα λέει έξω κι άλλα λέει μέσα.

Δεν ξέρω από πού προκύπτει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τι τους κάνει να πιστεύουν ότι η ΝΔ στενοχωριέται για τη στάση της στο Σκοπιανό.

Δεν ξέρω δηλαδή γιατί αρνούνται να θεωρήσουν αυτονόητα και δεδομένα όσα η αντιπολίτευση (και όχι μόνο η ΝΔ!) τους λέει κατάμουτρα και φόρα παρτίδα.

Εχω ένα πρόσφατο παράδειγμα.

Σοβαρό (υποτίθεται) στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης προσπαθούσε να με πείσει ότι ο Μητσοτάκης θα κάνει τελικά τα «στραβά μάτια» αν φύγει ο Καμμένος, διότι «τον συμφέρει να κυρωθεί η συμφωνία από τη σημερινή κυβέρνηση και τη σημερινή Βουλή».

Απορημένος ρώτησα:

Και γιατί τον συμφέρει να κάνει τα στραβά μάτια για να κλείσει το θέμα; Δεν είναι καλύτερο να πάει στις εκλογές με το θέμα ανοιχτό και να τις μετατρέψει σε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό;

Με κοίταξε περίεργα, αλλά αντίλογο δεν άκουσα.

Υποψιάζομαι ότι η κυβερνητική παράταξη εμφορείται ακόμη από το «μοντέλο του 2015». Νομίζει δηλαδή ότι θα μετονομάζει το «κυβερνητικό» σε «εθνικό» και θα καλεί τους άλλους να σώσουν το «κυβερνητικό» στο όνομα του «εθνικού».

Από το 2015 όμως δεν μας χωρίζει μόνο μια αιωνιότητα.

Αλλά και μια λεπτομέρεια. Τότε ήταν από πάνω ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι η ΝΔ. Τέτοια κόλπα κάνει μόνο όποιος είναι από πάνω.

Επί της ουσίας, συμβαίνει το εξής παρανοϊκό: η κυβέρνηση μέμφεται την αντιπολίτευση για μια επιλογή η οποία ωφελεί τα μέγιστα την αντιπολίτευση!

Αναρωτιέμαι. Υπάρχει έστω κι ένας συμπολίτης μας που θεωρεί ότι το Σκοπιανό κάνει κακό στον Μητσοτάκη και καλό στον Τσίπρα; Αν υπάρχει, να τον φροντίσουμε.

Ως εκ τούτου απορώ με το μυαλό των κυβερνητικών.

Νομίζουν ότι ο Μητσοτάκης ή η Φώφη θα σκιαχτούν επειδή κάποιοι θα τους στραβοκοιτάξουν στις Βρυξέλλες; Σιγά τον πολυέλαιο!

Γυρεύουν άραγε καβγά σε ένα γήπεδο όπου η αντιπολίτευση έχει μαζί της το 70%-75% του ελληνικού λαού;

Ή μήπως ψάχνουν για κορόιδα να πληρώσουν το κόστος ρεφενέ;

Τηρουμένων των αναλογιών, είναι σαν να παίζεις με τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου και να τους κατηγορείς επειδή θα σου ρίξουν τέσσερα.

Καταλαβαίνω τις φωνές. Αλλά όσο και να φωνάξεις, την τεσσάρα δεν θα τη γλιτώσεις.