Μια (απροσδόκητη για εκείνους που δεν τον ξέρουν καλά, αλλά αναμενόμενη για όλους όσοι τον γνωρίζουν και τον ψυχανεμίζονται) έκπληξη περίμενε προχθές το απόγευμα τους ακόλουθους του Σπύρου Γιαννιώτη στο Instagram και μέσα σε χρόνο dt όλη την Ελλάδα…

Επί τη ενάρξει της νέας σχολικής περιόδου, ο ασημένιος ολυμπιονίκης απέδειξε διά μίαν εισέτι φοράν ότι ξέρει και μπορεί να κολυμπά σε όλα τα ύδατα, μηδέ των βαθέων και αχαρτογράφητων εξαιρουμένων!

Βαδίζοντας λοιπόν στα χνάρια του διάσημου άγγλου σεφ Τζέιμι Ολιβερ, ο Πίπης ο φακιδομύτης κάθισε και… μαγείρεψε ένα ενθαρρυντικό, συγκλονιστικό, μα κυρίως απλό, βιωματικό και ανθρώπινο μήνυμα προς τα παιδιά που υποφέρουν από δυσλεξία.

Ο απόμαχος πρωταθλητής κόσμου, ο οποίος πάντοτε τέτοιες μέρες νιώθει έναν κόμπο στο στομάχι, ανατρέχει στα παιδικά χρόνια του, θυμάται τα δάκρυα που  κύλαγαν από τα θολά μάτια του πάνω στις σελίδες των βιβλίων του («επειδή ήθελα, αλλά δεν μπορούσα να είμαι καλός μαθητής και φοβόμουν ότι θα με λένε αγράμματο») και περιγράφει την προσπάθειά του να βαδίσει κόντρα στο κύμα της ανασφάλειας.

Το ρεζουμέ του; «Ισως και εγώ, αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, να μην είχα φτάσει σήμερα εδώ που είμαι»!

Το σύνθημα της ζωής του Γιαννιώτη και ο τίτλος της μελλοντικής αυτοβιογραφίας του είναι «Σκάσε και κολύμπα»! Συνεχίζει να κολυμπάει για το κέφι του και ελέω της χρόνιας εξάρτησης, αλλά δεν σκάει και μιλάει, επιβεβαιώνοντας πόσο δίκιο έχουν ο Κόμπε Μπράιαντ και ο ΛεΜπρον Τζέιμς, οι οποίοι έχουν αποκηρύξει μετά βδελυγμίας την παλιά λογική του «shut up and dribble» και εκφράζουν την άποψή τους για τα κοινωνικά ζητήματα.

Ο (γόνος κερκυραίου πατέρα και αγγλίδας μητέρας) Σπύρος γεννήθηκε στο Λίβερπουλ και έχει τραγουδήσει στο Kop του Anfield το «You ‘ll never walk alone», που το πήρε και του έδωσε τη δική του βερσιόν.

Υou ‘ll always walk dyslexic!