Ηθελα να ‘ξερα ποιος τον συμβούλεψε. Να ‘ξερα ποιον συμβουλεύεται. Δεν είναι δυνατόν να έκανε από μόνος του αυτόν τον ανασχηματισμό. Εκτός αν ήθελε να αυτοκτονήσει. Πολιτικά πάντα μιλάμε. Συγγνώμη που μπαίνω στα χωράφια ενός Καρανίκα με τ’ όνομα. Αλλά βάζεις δίπλα στην κ. Γεροβασίλη τη γλωσσάρα της κ. Παπακώστα; Και πού; Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ποια θα μας πρωτοφυλάξει κι από τι;

Αυτό ίσως εννοούσε και ο Ρουβίκωνας όταν του ‘στειλε το ραβασάκι.

«Αλέξη, την Ολγα δεν τη λυπάσαι;».

Πρέπει να πω ότι η απεύθυνση σ’ έναν πρωθυπουργό με το μικρό του όνομα δείχνει κάποια οικειότητα. Θα είναι πολύ φίλοι, φαντάζομαι. Εκτός αν είναι προσκείμενοι γλωσσικά στο ιδίωμα του κ. Πολάκη που όταν θέλει να πει κάτι προσωπικό σε κάποιον λέει «Στουρνάρα, τελείωσες».

Οπως μιλάγαμε στον Στρατό. Με το επώνυμο. Το γνωστό και μη εξαιρετέο.

«Που πά’, ρε Καραμήτρο;».

Βέβαια τοποθέτησε και την κ. Ξενογιαννακοπούλου από δίπλα να κρατάει τα μπόσικα του σοσιαλισμού. Αλλη σοφή επιλογή.

Μ’ αυτόν τον καημό θα πάω. Να μάθω ποιος τον συμβούλεψε. Να μάθω ποιον συμβουλεύεται.

Δεν είναι κίνηση πολιτικού να πάρεις τη διωγμένη κλωτσηδόν από τη Νέα Δημοκρατία και να της δώσεις υπουργείο.

Ποιαν; Αυτή που στα ιντερνετικά της σχόλια «θλιβερό» τον ανέβαζε, «ανίκανο» τον κατέβαζε. Και καλά πες, αυτός είναι μεγαλόψυχος, της έδωσε άφεση αμαρτιών. Εκείνη τη δήλωσή της που αποκαλούσε τους μετανάστες «κατσαρίδες» πώς την καταπίνεις εσύ, ένας μεγάλος θαυμαστής του Τσε Γκεβάρα;

Κι απ’ την άλλη ο κ. Πρωθυπουργός έχει γλώσσα και μιλάει. Εξαλλος που ο Μητσοτάκης έχει, λέει, δίπλα του ακροδεξιά στοιχεία.

Το λες αυτό έχοντας αγκαλιά την κ. Παπακώστα;

Μα την κυρία Παπακώστα;

Ποιαν; Αυτή που μέχρι και τον Παπαδάκη στον Ant1 έριξε νοκάουτ με τη γλωσσοκοπανιά της. Δεν ξέρω αν θυμάστε την εκπομπή, ο κ. Παπαδάκης να υψώνει τα χέρια του στον ουρανό κι από δίπλα η κ. Δαμανάκη να απευθύνεται στον Υψιστο και να ανακράζει επαναλαμβάνοντας απεγνωσμένα: «Ω Θεέ μου. Ω Θεέ μου. Ω Θεέ μου».

Και η κυρία Δαμανάκη τότε ήταν, αν δεν με απατάει η μνήμη μου, γιατί κι εγώ τελευταία με τόσες ανατροπές έχω χάσει τον μπούσουλα, μη νομίζεις, η κ. Δαμανάκη λοιπόν ήταν πρόεδρος του Συνασπισμού. Κι ο Συνασπισμός είναι παππούς, για να μην πω μπαμπάς του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς γίναμε έτσι, ανακατεμένος ο ερχόμενος;

Και τώρα; Τι να πω. Θα το ρίξω στην τρελή. Θα το ρίξω στο τραγούδι να ξεσπάσω. Θα ρίξω το επίπεδό μου και θα κράζω:

«Μια κατσαριδούλα, η όμορφη Τερέζα, πάτησε το Τέζα, και τέζα».

Αμήν, Βαγγελίστρα μου.

Α. Εμαθα ποιος τον συμβούλεψε.

Εμαθα ποιον συμβουλεύτηκε.

Αλλά δεν το λέω γιατί δεν με συμφέρει.

Να κι εγώ, για να μάθουν. Ορίστε μας.

ΥΓ: Σας συνιστώ να ψάξετε στο Διαδίκτυο τις απαντήσεις των υπόλοιπων υπουργών στην ερώτηση των δημοσιογράφων «Τι γνώμη έχετε για την υπουργοποίηση της κ. Παπακώστα».

Καινούργιο συκώτι. Ολοκαίνουργο. Τζιτζί.