Η εθνική ομάδα των εφήβων στο πόλο χάρισε μεγάλες στιγμές σε όλους τους Ελληνες με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η επικράτηση επί των Ισπανών με 9-8 είναι μια τεράστια επιτυχία που αναδεικνύει τις ικανότητες των ελλήνων αθλητών, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε σ’ ένα άθλημα που βρίσκεται πάντα στον αφρό της επικαιρότητας σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι το πόλο έχει χαρίσει τεράστιες διακρίσεις στη χώρα μας, τόσο σε επίπεδο εθνικών ομάδων, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά την πολύ μεγάλη επιτυχία της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, καθώς οι Ερυθρόλευκοι είναι πρωταθλητές Ευρώπης έχοντας κατακτήσει πριν από λίγους μήνες το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα παιδιά της εθνικής μας ομάδας απέδειξαν με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο πως διαθέτουν αστείρευτο ταλέντο και συνάμα μεγάλες δυνατότητες. Είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για παιδιά που έχουν το μέλλον μπροστά τους και μπορούν να χαρίσουν στη χώρα μας ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες τα χρόνια που θα έρθουν. Το θέμα όμως είναι να δημιουργηθούν και οι προϋποθέσεις για να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να συνεχίσουν την προσπάθειά τους στις πισίνες. Κι εδώ υπάρχουν μεγάλα προβλήματα που πρέπει να απασχολήσουν την πολιτεία. Αν αναλογιστεί κάποιος υπό ποιες συνθήκες κατακτούν τα χρυσά μετάλλια οι εθνικές μας ομάδες, τότε ένα μόνο πρέπει να παραδεχθούμε. Οτι δεν μιλάμε απλά για πολύ μεγάλες επιτυχίες αλλά για «άθλους». Αξίζουν πολλά μπράβο στα παιδιά της εθνικής ομάδας των εφήβων. Οχι μόνο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και του χρυσού μεταλλίου. Κυρίως για την ψυχική δύναμη που απέδειξαν ότι διαθέτουν. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να γίνουν σωστές κινήσεις σε θέματα υποδομών, προκειμένου τα νέα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περισσότερο τις δεξιότητες που έχουν. Κι αυτό φυσικά δεν αφορά μόνο το πόλο.

Εχει να κάνει με το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, γιατί γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα (σε επίπεδο υποδομών) και σε άλλα αθλήματα. Τα καμάρια μας λοιπόν επέστρεψαν χθες στην Ελλάδα με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος και τους ευχαριστούμε για τη μεγάλη επιτυχία που μας χάρισαν.