Λίγα χιλιόμετρα νότια της πόλης της Χίου εκτείνεται η πιο εύφορη πεδιάδα του νησιού της μαστίχας: ο Κάμπος. Πρόκειται για μια περιοχή κατάφυτη από περιβόλια με εσπεριδοειδή, γεμάτη με κτήματα και θερινές κατοικίες των παλιών χιώτικων αριστοκρατικών οικογενειών. Οταν τρέχει κανείς στα στενά, δαιδαλώδη δρομάκια του Κάμπου και στους παραδοσιακούς οικισμούς Θυμιανά και Φραγκοβούνι δεν μπορεί να μη θαυμάσει τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά του, φτιαγμένα από κοκκινωπή θυμιανούσικη πέτρα με τις τοξωτές αυλόθυρες και τους κήπους τους.

Στον ιστορικό και προστατευόμενο αυτόν τόπο θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26 Αυγούστου ο 7ος Ημιμαραθώνιος Χίου των 21.100 μ. και οι παράλληλοι αγώνες των 10.500 μ., των 5.000 μ. και των 1.500 μ. για παιδιά που διοργανώνει ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου σε συνεργασία με το περιοδικό «Runner». Η διοργάνωση φέρει πλέον την επωνυμία «Μαραθωνοδρόμος Γιώργης Παπαδής» και έχει στόχο, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, την ανάδειξη της Χίου όσον αφορά τον αθλητικό τουρισμό και την παρακίνηση για άθληση σε όλες τις ηλικίες. Δεν πρόκειται άλλωστε για τυχαίο νησί: είναι πατρίδα του κορυφαίου μαραθωνοδρόμου Χριστόφορου Μερούση, του βετεράνου πρωταθλητή Νίκου Πολλιά – καθώς και φυτώριο κάμποσων νέων ταλέντων στα αγωνίσματα του δρόμου αντοχής.

Η αλήθεια είναι ότι το «Τρέχω» έχει αγαπήσει αυτή τη διοργάνωση, στην οποία θα δώσει το «παρών» για τρίτη χρονιά. Αν κάποιος τρέξει τον αγώνα μία φορά δύσκολα δεν θα επιστρέψει για… επανάληψη. Οι φιλόξενοι Χιώτες και το πανέμορφο νησί τους θα τον φέρουν ξανά πίσω. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Ημιμαραθώνιος Χίου έχει πιστούς οπαδούς, πολλούς μάλιστα και από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Οι παροχές της διοργάνωσης προς τους δρομείς είναι εξάλλου σχεδόν συγκινητικές.

Αν σκέφτεστε τα εισιτήρια, οι συμμετέχοντες, οι συνοδοί και τα αυτοκίνητά τους έχουν έκπτωση 30%. Μην το πολυσκέφτεστε λοιπόν: δηλώστε αμέσως συμμετοχή στο www.chiosrunning.gr/landing-page