Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το ισραηλινό σχέδιο εποικισμού της Δυτικής Όχθης, το οποίο είναι «αντίθετο με το διεθνές δίκαιο» και ενδέχεται «να υπονομεύσει οριστικά τη λύση των δύο κρατών».
Το Ισραήλ ενέκρινε σήμερα ένα σχέδιο για την οικοδόμηση 3.400 κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, το οποίο θα διχοτομήσει το παλαιστινιακό έδαφος και θα εμποδίσει τη δημιουργία ενός πιθανού παλαιστινιακού κράτους με εδαφική ενότητα.
Ο Ταγιάνι σε ανάρτηση του στο Χ ανέφερε:«Η ισραηλινή απόφαση να προχωρήσει σε νέους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη είναι απαράδεκτη, αντίθετη με το διεθνές δίκαιο».
Τέλος η λύση των δύο κρατών «είναι ο στόχος για τον οποίο συνεχίζει να εργάζεται η ιταλική κυβέρνηση», διαβεβαίωσε.
Insieme ai partner europei esortiamo il Governo 🇮🇱 a collaborare con l’Autorità Nazionale Palestinese per rafforzare insieme la stabilità di tutta la regione.
La decisione israeliana di procedere con nuovi insediamenti in Cisgiordania è inaccettabile, contraria al diritto…
— Antonio Tajani (@Antonio_Tajani) August 20, 2025
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τυχαία ανακάλυψη στην Αρχαία Τενέα Κορινθίας έφερε στο φως ανεκτίμητο θησαυρό – «Τα μνημεία που έχουμε εντοπίσει είναι πάρα πολύ πλούσια»
- Αγρότες: Στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Live όλες οι εξέλιξεις
- Τα μπλόκα «σπρώχνουν» στον Φεβρουάριο τα προσυνέδρια της ΝΔ – Δεν θα μεταβεί το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης







