Πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον επικείμενο ανασχηματισμό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο Τύπου.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τελικά να ανακοινώσει σήμερα τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, μετά την ηχηρή αποδοκιμασία στις κάλπες».

Όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι πασιφανές ότι ετοιμάζεται να κάνει επιλογές δεξιάς ανακύκλωσης, με μια (ακόμα πιο) δεξιά στροφή στις επιλογές για τα κυβερνητικά χαρτοφυλάκια».

Ακολούθως προσθέτει πως «όσο και να αλλάξει «βιτρίνα» όμως το περιεχόμενο παραμένει το ίδιο. Αυτό που χρειάζεται αλλαγή είναι η πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης κι όχι τα πρόσωπα που θα συνεχίσουν τις ίδιες αντικοινωνικές πολιτικές».

«Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δεν απολογούμαστε για προοδευτικές πολιτικές»

Υποστηρίζει ότι «οι συμπολίτες μας στο προοδευτικό κέντρο ας τους κρίνουν ανάλογα. Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δεν απολογούμαστε για προοδευτικές πολιτικές».

Ως υστερόγραφο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διερωτάται αν «ο κ. Μητσοτάκης θα «τιμωρήσει» τους αλαζόνες υπουργούς του κι εκείνους που κοροϊδεύανε τον κόσμο;» και προσθέτει πως θα είναι «δύσκολο, γιατί θα πρέπει πρώτα να κοιταχτεί στον καθρέφτη…».

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης στις 11:30 στη γενική γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.