Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Δίστρατου και των γύρω χωριών στην Κόνιτσα, καθώς έχουν αποκλειστεί αφού κομμάτι του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας και προς Ζαγόρια έχει πέσει μετά από κατολίσθηση και για έκτη ημέρα η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί.

Πρόκειται για την 36η επαρχιακή οδό που βρίσκεται μεταξύ Δίστρατου και Κόνιτσας στη θέση Ασπροπόταμος προς Άρματα και σε περίπου 500 μέτρα δρόμου συνέβη καθίζηση μετά από κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να έχει κοπεί στα δύο, καθώς η άσφαλτος έχει καταστραφεί εντελώς.

Μάλιστα είναι αναγκαίες οι εργασίες αποκατάστασης έστω και με μέτρα προσωρινού χαρακτήρα, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση και οι κάτοικοι δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Ο συγκεκριμένος δρόμος συνδέει πολλά χωριά, το Δίστρατο, την Κόνιτσα, τον Άγιο Ελευθέριο, το Παλιοσέλι, τους Πάδες, τα Άρματα και φτάνει μέχρι τη Βασιλίτσα και τον Σμόλικα.

Ο δρόμος έχει εξαφανιστεί και οι κάτοικοι προειδοποιούν πως αν δεν γίνουν εργασίες αποκατάστασης δεν θα αφήσουν ούτε τους δικαστικούς εκπροσώπους να πάνε στα χωριά την προσεχή Κυριακή για να διεξαχθούν οι εκλογές και δεν θα ψηφίσουν.

«Οι κάτοικοι περιμένουν να δοθεί λύση, μας πιέζουν ότι θα κλείσουν τους δρόμους»

Ο αντιδήμαρχος Ζωικής, Φυτικής και Δασικής Παραγωγής Κόνιτσας, Γιάννης Παφίλης μίλησε στο MEGA για την κατολίσθηση.

«Αυτός ο δρόμος ξεκινά από Γρεβενά. Είναι ο δρόμος που πηγαίνει στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας, συνεχίζει προς Κόνιτσα κι έχει σύνδεση και προς Ζαγόρια. Έχει διακοπεί όλη η διασύνδεση προς Σμόλικα και Ζαγόρια. Η περιοχή τροφοδοτείται από Γρεβενά αναγκαστικά. Είναι περίπου 150 άτομα που είναι αποκλεισμένοι στο Δίστρατο, άλλοι 25-30 στα Άρματα. Η ζημιά είναι περίπου 500 μέτρα. Εδώ και επτά χρόνια υπάρχει το πρόβλημα, αλλά τα τελευταία δύο είχε επιδεινωθεί η κατάσταση. Υπήρχε κάθε μέρα μηχάνημα εκεί. Στο σημείο το Σάββατο μετέβησαν οι περιφερειάρχης και δήμαρχος και προσπάθησαν να δώσουν λύση, ήρθε κλιμάκιο με γεωλόγους και είμαστε σε αναμονή. Προσπαθούν να δώσουν πρόσβαση στα χωριά», είπε αρχικά.

«Οι κάτοικοι είναι στα κάγκελα, περιμένουν να δοθεί λύση. Μας πιέζουν ότι θα κλείσουν τους δρόμους. Η πίεση που δεχόμαστε είναι τρομερή. Οι κάτοικοι προειδοποιήσουν ότι δεν θα ψηφίσουν. Θέλουν να αποκατασταθεί η πρόσβαση. Προσπαθούμε να τους ηρεμήσουμε», συμπλήρωσε ο κ. Παφίλης.