Πλούσιες εκπαιδευτικές εμπειρίες, χωρίς κόστος, σε περισσότερους από 10.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα προσέφερε για μια ακόμη φορά  το πρόγραμμα «οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και επιμορφωτικές επισκέψεις σε Ιδρύματα και Μουσεία, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες αλλά και να ψυχαγωγηθούν, συμμετέχοντας όλοι μαζί σε δημιουργικές δραστηριότητες.

Φέτος, διανύοντας τον ένατο κύκλο του, το πρόγραμμα υποδέχθηκε για πρώτη φορά πάνω από 750 μαθητές ειδικής αγωγής, οι οποίοι από κοινού με μαθητές γενικής αγωγής, συμμετείχαν σε διαδραστικα παιχνίδια και δραστηριότητες με στόχο να αναμειχθούν αρμονικά, να γνωριστούν μέσα από δημιουργικές διαδικασίες και να εξοικειωθούν με διάφορες μορφές αναπηρίας.

Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του τελευταίου κύκλου των «Μικρών Ηρώων» υπήρξε η συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις των διακεκριμένων αθλητών και πρεσβευτών της Stoiximan, Σπύρου Γιαννιώτη και Βασιλικής Μιλλούση. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους αθλητές, να συζητήσουν μαζί τους αναφορικά με την διαχρονική αξία του αθλητισμού, ενώ όλοι μαζί μοιράστηκαν πολλά χαμόγελα και φωτογραφίες.

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μικροί Ήρωες by Stoiximan» υλοποιείται από το 2017 και έχει ωφελήσει πάνω από 62.000 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες έως τώρα. Οι εκπαιδευτικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να απευθύνονται σε όλους τους μαθητές, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, είτε σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες νησιωτικές και ορεινές περιοχές της χώρας μας, σε όλη την Ελλάδα.

Η Ιωάννα Κοζαδίνου,  Corporate Responsibility Senior Manager της Kaizen Gaming δήλωσε σχετικά: «Στη Stoiximan πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση και η πρόσβαση σε πολιτιστικές δραστηριότητες αποτελούν βασικά εργαλεία για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Μέσα από το πρόγραμμα “Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν”, για όγδοη συνεχή χρονιά, επιδιώκουμε να προσφέρουμε πλούσια ερεθίσματα και γνώσεις σε κάθε έναν που αναζητά περισσότερες ευκαιρίες για μάθηση και πρόοδο. Είμαστε μάλιστα ιδιαίτερα περήφανοι που φέτος ξεπεράσαμε το ορόσημο των 62.000 μαθητών που έχουν ωφεληθεί από τις δράσεις μας, γεγονός που μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε το έργο μας με ακόμη μεγαλύτερη αφοσίωση στο μέλλον».