Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό το νέο ισπανικό μοντέλο, της σπορ φίρμας είναι σχεδιασμένο στην Βαρκελώνη ενώ η παραγωγή του θα γίνεται στην Κίνα και στο εργοστάσιο της εταιρείας που υπολογίζει ότι κάθε χρόνο να παράγονται 50.000 αυτοκίνητα. Το νέο Tavascan θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα φέτος.

Θα πέσει στη μάχη των SUV με τη σχεδίαση του να έχει αρκετές δόσεις από κουπέ. Το μήκος του αγγίζει τα 4,66 μέτρα και σύμφωνα με τη φίρμα πατάει στη νέα πλατφόρμα του γκρουπ VW, την πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων MEB .

Σε πολλά σημεία του μοντέλου γίνεται χρήση ανακυκλώσιμων υλικών , όπως στο μπάκετ καθίσματα, που χρησιμοποιούνται βιώσιμα υλικά,  από  90% ανακυκλωμένο πολυεστέρα και 50% ανακυκλωμένες μικροΐνες. Στο εσωτερικό τυο Tavascan  ο οδηγός ενημερώνεται από ένα σύστημα πολυμέσων που είναι τοποθετημένο στην «αιωρούμενη» κεντρική οθόνη των 15 ιντσών αλλά και μια δεύτερη 5,3 ιντσών.Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με το σύνολο να αποτελείται από δύο ηλεκροκινητήρες σε δύο εκδόσεις απόδοσης, 286 και 340 ίππων.

Η ενέργεια αποθηκεύεται στην  μπαταρία ιόντων λιθίου των 77 kWh που του χαρίζει την …απλόχερη αυτονομία των 550 χιλιομέτρων, ενώ μπορεί να φορτίζει με 100 χιλιόμετρα αυτονομίας μέσα σε επτά λεπτά!