Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι δίχως άλλο από τους αθλητές που ξέρουν να γράφουν ιστορία και μάλιστα με χρυσά γράμματα. Ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής ήταν εντυπωσιακός και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στο Ρίμινι, κατακτώντας το έβδομο χρυσό μετάλλιο στους κρίκους και έδειξε πως είναι πανέτοιμος για τις προκλήσεις που ακολουθούν.

Και φυσικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν φέτος στο Παρίσι, με τον Πετρούνια να είναι το μεγάλο φαβορί για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η εμφάνιση του Έλληνα πρωταθλητή στο Ρίμινι επιβεβαίωσε με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, ότι ο Πετρούνιας θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην μεγάλη «μάχη» της γαλλικής πρωτεύουσας, για το χρυσό μετάλλιο.

Λίγοι αθλητές στον κόσμο έχουν το «μέταλλο» που χαρακτηρίζει τον Λευτέρη Πετρούνια και δεν είναι τυχαίο πως μέσα από τη σκληρή δουλειά έχει καταφέρει να βρίσκεται στην κορυφή εδώ και πολλά χρόνια.

Η παρουσία του Πετρούνια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν μια υπενθύμιση προς τους αντιπάλους του, ότι είναι αποφασισμένος να πάρει ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδα κι αυτό είναι κάτι που έχουν ήδη αρχίσει να το… σκέφτονται όσοι θα βρεθούν απέναντι στον Έλληνα πρωταθλητή στο Παρίσι.

Είναι ο Πετρούνιας το μεγάλο φαβορί για να πάρει την πρωτιά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι; Ας απαντήσουμε μ΄ ένα ερώτημα.

Υπάρχει αγώνας που να συμμετέχει ο Πετρούνιας και να μην έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου;

Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι πανέτοιμος, όπως έδειξε και χθες στο Ρίμινι, για μιαν ακόμα τεράστια διάκριση στην καριέρα του και θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα δουλέψει ακόμα σκληρότερα τους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο μυαλό του Πετρούνια υπάρχει μόνο το χρυσό μετάλλιο και όταν βάζει κάτι στο… μυαλό του, το πετυχαίνει. Κάθε μέρα θα είναι μέρα σκληρής προπόνησης για τον Έλληνα πρωταθλητή και στο φινάλε του προγράμματος υπάρχει λάμψη από… χρυσό.