Έντονη είναι η πολιτική κόντρα εν όψει των ευρωεκλογών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στρέφουν τα βέλη τους κατά της κυβερνητικής πολιτικής σε πολλαπλά μέτωπα, με τα θέματα της ακρίβειας και των δικαιωμάτων να βρίσκονται στην προμετωπίδα τους.

Η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ράνια Θρασκιά υπογράμμισε, μιλώντας στο MEGA, πως το κοινωνικό αποτύπωμα των πολιτικών της ΝΔ είναι δυσάρεστο. ««Η κυβέρνηση είναι αδύναμη επί του παρόντος να αντιμετωπίσει τα κοινωνικοπολιτικά και οικονομικά, είναι μια απλή παρατηρητής. Η κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε να αντιμετωπίσει την αισχροκέρδεια ούτε την ακρίβεια. Όλα αυτά που ψηφίζονται στη Βουλή για το σύστημα υγείας και παιδείας δυστυχώς δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση με αποτέλεσμα το κοινωνικό αποτύπωμα των πολιτικών της κυβέρνησης να είναι δυσάρεστο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι το κυβερνών κόμμα χαϊδεύει ακροδεξιά αυτιά εν όψει των ευρωεκλογών, αναφερόμενη στο ομοφοβικό σχόλιο που πραγματοποίησε ο βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κυριαζίδης για τον Στέφανο Κασσελάκη. «Τι να πούμε για τις δηλώσεις βουλευτή που δεν ξέρει πώς να αποκαλέσει τον κ. Κασσελάκη με τι άρθρο, χαϊδεύουν ακροδεξιά αυτιά ενόψει των ευρωεκλογών», επισήμανε.

Απαντώντας ο βουλευτής Β’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος αποδοκίμασε τη δήλωση του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, τονίζοντας πως «ήταν μια άστοχη δήλωση του κ. Κυριαζίδη που δεν συνδέεται με το προφίλ της ΝΔ».

Μιλώντας για τις επικείμενες ευρωεκλογές ο Δημήτρης Μαρκόπουλος υποστήριξε ότι «η ουσία είναι η ανάγκη μπροστά στα μεγάλα προβλήματα να έχουμε και μεγάλες πλειοψηφίες. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει άλλη δομημένη και στρατηγική προσέγγιση πέραν μιας κυρίαρχης ΝΔ», προσθέτοντας για το ζήτημα της ακρίβειας πως «τα μεγάλα προβλήματα στη βάση τους προέρχονται από διεθνείς συγκυρίες».

Σαχινίδης: Το θέμα της ακρίβειας έχει να κάνει με τις πρακτικές που ακολουθούν οι επιχειρήσεις

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Φίλιππος Σαχινίδης σχολίασε στο MEGA τη σταθερή τρίτη θέση που έχει το κόμμα του στις δημοσκοπήσεις στην εκτίμηση ψήφου. «Ένα διαπιστωτικό στοιχείο λέει ότι το όριο της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ παραμένει ισχυρό, είναι πρώτο κόμμα με διαφορά και για εμένα αυτό είναι ένα κρίσιμο στοιχείο που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη», ανέφερε ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Για το θέμα της ακρίβειας ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «πέραν από την ελληνική διάσταση που έχει, ακόμη και η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Ελλάδος λένε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτής της ακρίβειας είναι ένα πρόβλημα εσωτερικό που έχει να κάνει με τις πρακτικές που ακολουθούν οι επιχειρήσεις, που έχουν αυξήσει το περιθώριο κέρδους».

Ερωτηθείς ως πρώην υπουργός Οικονομικών τι μέτρα θα λάμβανε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας απάντησε ότι θα μείωνε τους έμμεσους φόρους και θα φορολογούσε τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA: