Αιχμηρή ήταν η πρώτη αντίδραση του Δημήτρη Παπανώτα, μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

«Είναι μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ειλικρινά λυπάμαι με τον τρόπο σκέψης τους», δήλωσε ο πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας στον Alpha.

Μάλιστα, αναφερόμενος σε συζητήσεις που είχε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως τους είπε: «αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που θα δεχθώ, τότε θα παραιτηθώ. Μου είπαν, όχι Δημήτρη, μείνε, θα σε στηρίξουμε».

«Θυμίζω στον Κασσελάκη ότι ήμουν ο πρώτος που τον στήριξε»

Ο Δημήτρης Παπανώτας αναφέρθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στην ανάρτηση που έκανε, με την οποία ανακοίνωσε την απόφασή του να τον αποπέμψει από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

«Θέλω να θυμήσω στον κ. Κασσελάκη ότι ήμουν ο πρώτος που τον στήριξε από το πρώτο βίντεο που ανέβασε», είπε ο κ. Παπανώτας, που επανέλαβε τα περί «κοπτοραπτικής» στις δηλώσεις του για τις γυναίκες και την έμφυλη βία, οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και είχαν ως αποτέλεσμα την αποπομπή του.

Στη συνέχεια, μίλησε και για τις θέσεις που εξέφρασε σχετικά η υποψήφια ευρωβουλετής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Μπεκατώρου, δηλώνοντας «πρόθυμος να κάτσω σε ένα πάνελ μαζί της, να μιλήσουμε για όλα τα θέματα».