Σοκολάτες, σοκολάτες με αμύγδαλα, κεράσια, μέλι, φράουλες, φουντούκια, σοκολάτες μικρές και μεγάλες να… πετάνε στον αέρα! Οι άνθρωποι ντυμένοι με ημίψηλα καπέλα και κοστούμια μιας άλλης εποχής, μοίραζαν σοκολάτες στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στην Πάτρα. Η όμορφη πόλη της Αχαΐας ήταν ασφυκτικά γεμάτη από όλους αυτούς οι οποίοι είχαν φτάσει από κάθε γωνιά της Ελλάδας για το δημοφιλέστατο καρναβάλι. Οι αγαπημένοι σοκολατορίχτες, που οι πάντες περίμεναν με ανυπομονησία, αναγκάστηκαν να πετάνε τις σοκολατίτσες τους τυλιγμένες σε ευφάνταστα, πολύχρωμα χαρτιά, πάνω από τα κεφάλια αυτών που ταξίδεψαν στην Πάτρα. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η πόλη είχε γεμίσει κυρίως από γονείς με μικρά παιδιά!

Το μαγικό «Καρναβάλι των Μικρών» πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του weekend με εκατοντάδες παιδιά να συμμετέχουν. Οι μικροί μας φίλοι έμοιαζαν τόσο ευτυχισμένοι μέσα στο ατέλειωτο πάρτι μασκέ με δυνατές μουσικές, χορούς, φαντασμαγορικά άρματα και βέβαια πολλές πολλές σοκολάτες. Οι ήρωες των παραμυθιών και των αγαπημένων παιδικών σειρών και παιχνιδιών χάρισαν έμπνευση για το Παιδικό Καρναβάλι. Ομορφες, πολύ όμορφες εικόνες! Μήπως το καρναβάλι των μικρών… κλέψει τελικά την παράσταση από αυτό των μεγάλων; Οποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, ένα είναι το «σύνθημα». Ναι, ναι! Πατρινό Καρναβάλι για πάντα! Ενα καρναβάλι που συναγωνίζεται άλλα στο εξωτερικό και φέρνει πολλά έσοδα στην Πάτρα και τις γύρω περιοχές της Αχαΐας.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο η πληρότητα των ξενοδοχείων έχει ήδη φθάσει το 100%, οπότε εκείνοι που επιθυμούν να απολαύσουν το ιστορικό, λαοφιλές καρναβάλι, πρέπει να ψάξουν σε μονάδες φιλοξενίας που βρίσκονται σε γύρω περιοχές. Η αλήθεια είναι ότι όπου και αν κοιτάξεις η Αχαΐα είναι πανέμορφη. Ευκαιρία να ξεφύγουμε έστω για λίγο από τη σκληρή καθημερινότητα…

Λος Αντζελες, Παρίσι, Mary Katrantzou και Ολυμπιακοί Αγώνες

Καρναβάλι στην Πάτρα, χρώματα, αισιοδοξία, φως, το παγκόσμιο όμως ενδιαφέρον έκλεψαν όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα Oscar. Τα σημαντικότερα κινηματογραφικά βραβεία σε ολόκληρο τον πλανήτη πραγματοποιήθηκαν στο Λος Αντζελες με τα μεγαλύτερα ονόματα της show business να δίνουν εντυπωσιακό «παρών». Οι παραγωγοί, σκηνοθέτες, ενδυματολόγοι, μουσικοί, μα πάνω από όλα οι super stars ήταν εκεί. Η υπέρλαμπρη τελετή, τα πάρτι και παντού το εκρηκτικό φως του χρυσού αγαλματιδίου. Οι κυρίες και οι κύριοι, κυρίως όμως οι κυρίες, επέλεξαν ρούχα διάσημων σχεδιαστών.

Το «Blue Diary» θα φιλοξενήσει αύριο τις ωραιότερες εμφανίσεις των super stars, σήμερα όμως παρουσιάζουμε κάποιες που άφησαν εποχή. Γραμμή, στυλ, φαντασία και η υπογραφή κάποιου κορυφαίου designer, που έμεινε στην ιστορία της μόδας για το δημιούργημά του. Το ενδιαφέρον εκτός από το κόκκινο χαλί τράβηξαν όπως πάντα οι αστραφτερές αίθουσες του ξενοδοχείου Beverly Hills όπως και οι υπερπολυτελείς σουίτες που φιλοξένησαν τους stars. Τεράστιο γεγονός τα βραβεία Oscar για όλο τον κόσμο, η Ελλάδα όμως έρχεται δυνατά.

Η χώρα μας θα τραβήξει και πάλι τα διεθνή flash με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το καλοκαίρι στο Παρίσι. Διάσημοι αθλητές, διεθνείς προσωπικότητες, ο κόσμος να παρακολουθεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός και κάπου εκεί και η Mary Katrantzou. Τι θα κάνει η διεθνούς φήμης ελληνίδα σχεδιάστρια σε σχέση με το σπουδαίο, παγκόσμιο γεγονός; Πολύ σύντομα θα το ανακαλύψετε…