Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη «σταθερή υποστήριξή του και τη γενναία επίσκεψή του στην Οδησσό», εν μέσω μάλιστα των πυραυλικών επιθέσεων που δέχθηκαν από τη Ρωσία την ημέρα της επίσκεψής του.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας ή την Ευρώπη γενικότερα» υπογράμμισε ο Ζελένσκι, τονίζοντας ότι «μπορούμε να την αποτρέψουμε και να αποκαταστήσουμε την ειρήνη ενεργώντας αποφασιστικά από κοινού».

Θυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Οδησσό σημειώθηκε χτύπημα με ρωσικό πύραυλο κοντά στην αυτοκινητοπομπή του προέδρου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Σας ευχαριστώ για τη σταθερή υποστήριξή σας και τη γενναία επίσκεψή σας στην Οδησσό, αγαπητέ κ. Μητσοτάκη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας ή την Ευρώπη γενικότερα. Μπορούμε να την αποτρέψουμε και να αποκαταστήσουμε την ειρήνη ενεργώντας αποφασιστικά από κοινού».