«Θα στηρίξουμε τη νέα ηγεσία που θα προκύψει έπειτα από αυτές τις διαδικασίες. Απέδειξα στην πράξη ότι δεν φεύγω όταν είμαι μειοψηφία, μένω και παλεύω. Πρώτα θα δω όλες τις υποψηφιότητες και μετά θα αποφασίσω», δήλωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας του 4ου συνεδρίου του κόμματος.

«Αρχικά, μπαίνουμε σε μία συνεδριακή διαδικασία. Αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία να συζητήσουμε για τα πάντα, να πούμε αλήθειες, να κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια και να λάβουμε αποφάσεις. Σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, έχουμε ευρωεκλογές, μία απολύτως κρίσιμη μάχη για την Ευρώπη και την Ελλάδα», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Attica.

Και προσέθεσε πως «πριν από περίπου ένα χρόνο, η κυβέρνηση πέτυχε μία συντριπτική εκλογική νίκη και, τώρα, οδηγεί την Ελλάδα σε αδιέξοδο. Η δυσαρέσκεια των πολιτών δεν φαίνεται να εκφράζεται όπως εμείς θα θέλαμε. Λοιπόν, είναι ώρα ευθύνης για όλους. Οι ευρωεκλογές είναι η αρχή και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει, αρχικά στο εσωτερικό και εν συνεχεία ενώνοντας την κοινωνία μαζί του».

«Δεν θα είμαι υποψ ήφιος»

«Ναι, πιστεύω ότι θα βρεθούν στελέχη να θέσουν υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω κάποια πληροφορία αλλά είναι μία εκτίμηση. Προσωπικά, εγώ δεν το σκέφτομαι αυτό, όχι. Θέλω να δω όλες τις υποψηφιότητες», τόνισε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς για τους πιθανούς εσωκομματικούς αντιπάλους του Στέφανου Κασσελάκη.

Σημείωσε, μάλιστα, πως «όταν υπάρχει μία ανοικτή διαδικασία, θα υπάρξουν πολλοί που θα κάνουν το βήμα. Όχι μονάχα για το ζήτημα ηγεσίας, αλλά και για τα όργανα του κόμματος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ζωή μου, ο κριτής θα είναι για όλους μας οι ευρωεκλογές, αλλά και οι εθνικές. Τα κόμματα όπως το δικό μας υπάρχουν για να εκφράζουν κοινωνικές ομάδες, να ανοίγουν δρόμους και να δίνουν κυβερνητική προοπτική», ανέφερε ο Κώστας Ζαχαριάδης.