Στη σκιά της μετωπικής σύγκρουσης που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με τον συντονιστή των τομεαρχών (ΕΠΕΚΕ), Παύλο Πολάκη, συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, με τον βουλευτή Χανίων να προσέρχεται στη συνεδρίαση, κάνοντας δηλώσεις για την… κατάρρευση του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Παύλος Πολάκης λογόφεραν κατά την έναρξη της συνεδρίασης του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει στον βουλευτή Χανίων: «Παύλο, αν δεν σου αρέσει, μπορείς να φύγεις».

Η συνεδρίαση αφορούσε στον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου και στη στάση του κόμματος στα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι πηγές της Κουμουνδούρου διαψεύδουν το περιστατικό.

Όσο για τον Παύλο Πολάκη, ήταν ξεκάθαρος και… παραστατικός: «Γιατί δε με ρωτάτε για τους 6000 εργαζόμενους στο νοσοκομείο που δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους; Γιατί δε με ρωτάτε για την κυρία που είναι στον Άγιο Σάββα, που απέλυσε 58 άτομα και πήρε ιδιωτικό συνεργείο με διπλάσιο κόστος;».

Και συνέχισε απτόητος: «Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας βγάζει οποιοσδήποτε συνάδελφος, που διεκδικεί το Όσκαρ ηλιθιότητας. Μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Ό,τι του έρχεται του καθενός στο κεφάλι, θα το διαψεύδουμε;».

Ο Παύλος Πολάκης προσέρχεται στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Μια δύσκολη σχέση

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, πως στα μέσα Ιανουαρίου υπήρξε κόντρα ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη με αφορμή το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Και αυτό, καθώς ενώ ο κ. Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα το ψηφίσει και μάλιστα με κομματική πειθαρχία, κορυφαία στελέχη της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου, όπως ο Παύλος Πολάκης, όχι μόνο εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις, αλλά το έριξαν στο αντάρτικο ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα το ψηφίσουν.

Άμεση, ωστόσο, ήταν η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επανήλθε και υπογράμμισε για το νομοσχέδιο πως «εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας βουλευτής από τον δρόμο της πρόοδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις», προαναγγέλοντας ουσιαστικά διαγραφές διαφωνούντων.

«Αν δεν γνώριζα τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουνα στον ΣΥΡΙΖΑ»

Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που επισκιάστηκε από τη διαφωνία του Παύλου Πολάκη απέναντι στην κομματική γραμμή και την απειλή διαγραφής του να αιωρείται στον αέρα, ο Στέφανος Κασσελάκης έτεινε χέρι φιλίας στον βουλευτή.

«Αν δεν γνώριζα τον Καπνισάκη και τον Πολάκη, δεν θα ήμουνα στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, αναγνωρίζοντας την προσωπική συμβολή τού Παύλου Πολάκη στην επικράτησή του κατά την εσωκομματική κούρσα για την ανάδειξη νέας ηγεσίας μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ «άδειασε» με τρόπο τον Πολάκη

Να σημειωθεί, επίσης, πως όταν ο οξύθυμος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε έντονο ύφος στον σκιτσογράφο της «Καθημερινής» για μια γελοιογραφία που απεικόνιζε τον ίδιο, η Κουμουνδούρου δεν υιοθέτησε τα λεγόμενα του Παύλου Πολάκη.

Δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι αντιδράσεις για το σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» αναφέρει η Κουμουνδούρου, «ακόμη κι αν έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές ή περιγραφές του Τύπου».