Ο Ιανουάριος είναι συνήθως ένας μήνας μελαγχολικός. Μερικές ημέρες μετά το τέλος της πιο όμορφης, φαντασμαγορικής, αισιόδοξης γιορτής του χρόνου και τώρα… τώρα η φύση ησυχάζει. Οπως σχολίαζαν φίλοι, ούτε τα τηλέφωνα δεν χτυπάνε αυτές τις ημέρες. Γεγονότα δεν υπάρχουν, εκτός από κάποιες εκθέσεις ζωγραφικής και μερικές παραστάσεις πάντα προσεγμένες στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής, το Ωδείο Αθηνών.

Η επικαιρότητα βέβαια είναι γεμάτη θλιβερές καταστάσεις. Καμία άλλη χρονιά, ο Ιανουάριος δεν είχε τόσο τραγικά γεγονότα, όσο αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις. Ξυλοδαρμοί μεταξύ συζύγων, ξυλοδαρμοί μικρών παιδιών, μαστροπείες, δολοφονίες, όλα μαζί. Απερίγραπτες καταστάσεις. Κάθε ημέρα ακούς πράγματα πρωτόγνωρα, φρικτά, καταστάσεις που σου δημιουργούν ένα κόμπο στον λαιμό.

Υπάρχουν βέβαια μέσα σε όλη αυτή τη ζοφερή ατμόσφαιρα και κάποιες εικόνες με χρώματα χαρούμενα, λαμπερά, χρώματα αισιόδοξα. Οι Σπέτσες, πανέμορφες, τυλιγμένες στο… απόλυτο μπλε μέσα στον χειμώνα. Το σύντομο ταξίδι των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί της Μπουμπουλίνας, μας έδωσε την ευκαιρία (πέρα από την πολιτική που έτσι και αλλιώς είναι βαρετή), να «επισκεφθούμε» και εμείς (μέσα από τα πλάνα που μας έστελναν οι κάμερες), την περιοχή.

Οι Σπέτσες παρουσιάζουν ένα ειδυλλιακό τοπίο μέσα στον χειμώνα. Ηρεμία, λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι που κυκλοφορούν με μηχανάκια όταν βιάζονται, λιγοστά spots να είναι ανοιχτά. Ο Στέφανος Κασσελάκης βέβαια γνωρίζει πολύ καλά το νησί και φρόντισε να έχει τα καλύτερα στο γεύμα στην εντυπωσιακή κατοικία του αλλά και σε ένα γεύμα εκτός. Τελικά παρατήρησα ότι μόνο ο Σωκράτης Φάμελλος από όλους τους «φιλοξενούμενους» του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε ένα κουτί γλυκά στην κατοικία Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί τη συμπάθειά μου, είναι ένας πολύ ευγενής πάντα άνθρωπος. Από τις Σπέτσες, στην Πάτρα. Το τοπίο αλλάζει. Χοροί, δυνατές μουσικές, ο κόσμος, κυρίως τα παιδιά, να έχουν φορέσει τις αποκριάτικες στολές τους. Οι εορτασμοί του Καρναβαλιού έχουν ξεκινήσει στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Θαυμάσια! Περιμένουμε τα καλύτερα από τους φοβερούς και τρομερούς καρναβαλιστές των Πατρών…

A Paris…

Το Παρίσι ζει τις καλύτερες πλέον αστραφτερές στιγμές του, παρά τα πολλά κοινωνικά προβλήματα που κατεβάζουν συχνά τον κόσμο στους δρόμους. Σημαντικές διεθνείς εκθέσεις στα μεγάλα μουσεία, η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής που ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα και βέβαια οι προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι έρχονται το καλοκαίρι. Η Εβδομάδα μόδας Υψηλής Ραπτικής θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Στην Πόλη του Φωτός βρίσκονται εδώ και ημέρες κορυφαίοι designers, fashion editors, stylists, super models, επιχειρηματίες. Κόσμος πολύς, πασαρέλες, παρασκήνια και big parties σε clubs, μπαρ και αίθουσες λαμπερών ξενοδοχείων. Η Εβδομάδα ξεκίνησε στις 10 το πρωί με τον top αυτή τη στιγμή οίκο, τον περίφημο Schiaparelli. Ακολουθούν οι Ayissi, Hobeika, Dior, Mishra, Martin, Chraibi και Valli. Τα δύο shows της φοβερής και τρομερής Chanel ξεκινούν νωρίς το πρωί της Τρίτης.