Στην Κωνσταντινούπολη παρακολούθησε τη Λειτουργία των Θεοφανίων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, τον οποίο προσκάλεσε ο Βαρθολομαίος.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέστη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ στη συνέχεια παρευρέθηκε και στον καθαγιασμό των υδάτων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον Κεράτιο Κόλπο.

«Το πνευματικό υπόβαθρο της πίστης μας, να γίνει πράξη στην ειρήνη» είπε από το Φανάρι

Από εκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στέφανος Κασσελάκης, σε δήλωσή που ακολούθησε έστειλε το δικό του μήνυμα με αφορμή την ημέρα του εορτασμού των Θεοφανίων, μιλώντας για την ανάγκη της «ειρήνης στη γειτονιά μας, αλλά και κοινωνικής ειρήνης μέσα στην Ελλάδα».

Ευχήθηκε φώτιση και χρόνια πολλά «σε όλους τους Έλληνες όπου και να βρίσκονται» για την μεγάλη μέρα της Ορθοδοξίας.

Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Χρόνια πολλάκαλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες όπου και να βρίσκονται. Είναι μεγάλη μου τιμή και είμαι ευγνώμων στον Οικουμενικό Πατριάρχη που με προσκάλεσε, να είμαι εδώ στα Φώτα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Είναι μία γιορτινή μέρα, μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, όπου πρέπει να κάνουμε πράξη αυτό που είπε και ο Παναγιότατος στο κήρυγμα του. Αυτό το πνευματικό υπόβαθρο της πίστης μας να γίνει πράξη στην ειρήνη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε ειρήνη στη γειτονιά μας, αλλά και κοινωνική ειρήνη μέσα στην Ελλάδα.

Εύχομαι από καρδιάς να φωτίσει το άγιο πνεύμα όλους τους Έλληνες, να μπορέσουμε να γίνουμε ο καλύτερος μας εαυτός, να έχουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας, υγεία στο νέο έτος και ειλικρινά καλή χρονιά, χαμόγελο και όλοι μαζί για τον ελληνισμό, όπου και αν είμαστε».