Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση, άσκησε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε το κυβερνών κόμμα και προβλέπει την αύξηση των μισθών των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής, σχολιάζοντας τη τροπολογία, ανέφερε ότι «Είναι πραγματικά προκλητικό, σχεδόν χυδαίο, από την πλευρά της κυβέρνησης την ώρα που υπάρχει τέτοια συμπίεση των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων από την ακρίβεια, να φέρνει τροπολογία αύξησης των μισθών των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών», ενώ συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο στη Νέα Αριστερά παρά μόνο την ηχηρή καταψήφισή της».

Δείτε την ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου

«Είναι πραγματικά προκλητικό, σχεδόν χυδαίο, από την πλευρά της κυβέρνησης την ώρα που υπάρχει τέτοια συμπίεση των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων από την ακρίβεια, την ώρα που διακόπτονται ακόμη κι αυτά τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης για το κόστος ενέργειας, να φέρνει τροπολογία αύξησης των μισθών των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.

Ποια ανάγκη προτεραιοποιείται εδώ; Του εαυτού της και μόνο. Στην τροπολογία κατά πάγια τακτική της κυβέρνησης ενσωματώνονται και άλλες ρυθμίσεις που μπορεί να έχουν ευνοϊκό χαρακτήρα για κάποιους συμπολίτες μας. Όμως είναι τέτοια η προκλητικότητα της ενέργειας με τους μισθούς των υπουργών που δεν αφήνει κανένα περιθώριο στη Νέα Αριστερά πάρα μόνο την ηχηρή καταψήφιση της.»