Η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας και ηγέτιδα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Σάνα Μαρίν η οποία έχει απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας καθώς πήγε κόντρα στα «πρωθυπουργικά στερεότυπα», παρευρέθηκε σε επίσημη εθνική εκδήλωση και «έκλεψε τα βλέμματα». Μάλιστα, υπήρξε η νεότερη σε ηλικία πρωθυπουργός στον κόσμο.

View this post on Instagram

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin)

Ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία;

Εδώ και κάποιους μήνες έχει αναλάβει τη θέση της strategic advisor για το βρετανικό think tank του Τόνι Μπλερ. Ωστόσο, παρόλο που δεν έχει κάποιο βουλευτικό αξίωμα, η εντυπωσιακή Μαρίν βρέθηκε στην επίσημη δεξίωση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Φινλανδίας.|

Για την δεξίωση, η Μαρίν επέλεξε μια μακριά σατέν τουαλέτα κίτρινου χρώματος, της σχεδιάστριας Katri Niskanen, ενώ από πάνω φόρεσε μια μπλέ κορδέλα, με πολλούς να θεωρούν αυτή τη στιλιστική επιλογή ώς μια ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία.

Η πρώην πρωθυπουργός προχώρησε στην ανάρτηση μιας σειράς φωτογραφιών από την μαγική βραδιά, γράφοντας στη λεζάντα: «Ήταν τιμή μας να γιορτάσουμε την ανεξαρτησία της Φινλανδίας με τον παραδοσιακό τρόπο στο Προεδρικό Μέγαρο. Η βραδιά συνεχίστηκε στο ξενοδοχείο Kämp, όπου η εταιρεία μας MA/PI, η οποία ιδρύθηκε το καλοκαίρι, διοργάνωσε τους εορτασμούς για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Είναι χαρά μου να συνεργάζομαι με μια απίστευτα ταλαντούχα φίλη και superwoman την Tuulia Pitkäse.

Ευχαριστούμε την Katri Niskanen για το υπέροχο φόρεμα και τη Satu Arvo για το μακιγιάζ και τα μαλλιά».