Αν και ο όρος φαίνεται να υπονοεί ότι υπάρχει μόνο μια αιτία για την πάθηση, το κοινό κρυολόγημα είναι για την ακρίβεια μία ετερογενής ομάδα ασθενειών, που προκαλούνται από πολλούς διαφορετικούς ιούς διαφόρων οικογενειών.

Ποια τα κύρια συμπτώματα;

Τα κύρια συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος είναι η ρινική συμφόρηση και καταρροή, το φτέρνισμα, ο ερεθισμένος λαιμός και ο βήχας. Τα συμπτώματα αυτά συνήθως εμφανίζονται εντός 1 έως 3 ημερών μετά από μια ιογενή λοίμωξη. 

Πόσο συχνά κρυολογούμε;

Το κοινό κρυολόγημα συνήθως έχει διάρκεια περίπου 1 εβδομάδα, ωστόσο ένα ποσοστό 25% των περιστατικών κρυολογήματος μπορεί να διαρκέσουν και 2 εβδομάδες. Σύμφωνα με τα  επιδημιολογικά στοιχεία η συχνότητα του κοινού κρυολογήματος σχετίζεται και είναι αντιστρόφως ανάλογη της ηλικίας. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι ένα παιδί αναμένεται να νοσήσει κατά μέσο όρο 6-8 φορές ετησίως, ενώ αντίστοιχα ένας ενήλικας 2 με 4  φορές ετησίως.

Η αντιμετώπισή του είναι «συμπτωματική»

Η θεραπεία στην περίπτωση του κοινού κρυολογήματος είναι συμπτωματική, δεδομένου ότι δεν υπάρχει θεραπεία για την αντιμετώπιση των ιών που το προκαλούν. Εκτός από την ανακούφιση των συμπτωμάτων, στόχος είναι και η αποτροπή των πιθανών επιπλοκών της νόσου. Στα φαρμακεία διατίθενται πολλά μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα με αυτές τις ενδείξεις, όπως ρινικά αποσυμφορητικά, αναλγητικά, αντιβηχικά, βλεννολυτικά.

Επιπλέον, στα μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα περιλαμβάνονται και τα Φάρμακα Φυτικής Προέλευσης. Πρόκειται για μια κατηγορία φαρμάκων που περιέχουν φαρμακολογικά ενεργά συστατικά που προέρχονται από φυτά, σε ακατέργαστη ή κατεργασμένη μορφή. Έχουν κλινική τεκμηρίωση και χρησιμοποιούνται ευρύτατα εδώ και δεκαετίες σε πολλές χώρες παγκοσμίως, για την αντιμετώπιση οξέων ή χρόνιων παθήσεων και των συμπτωμάτων τους.

Imupret® αντιμετωπίζει τα πρώτα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος

H ELPEN κυκλοφορεί ένα Φάρμακο Φυτικής Προέλευσης (Herbal Medicinal Product) για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος. Πρόκειται για το Imupret®, το οποίο χορηγείται από τα πρώτα κιόλας συμπτώματα, όπως είναι ο πονόλαιμος, ο βήχας, η δυσκολία στην κατάποση, τα ρίγη, αλλά και κατά τη διάρκειά του κρυολογήματος.

Η σύνθεση του Imupret® αποτελείται από τον ειδικά επιλεγμένο συνδυασμό 7 φαρμακευτικών φυτών, σε συγκεκριμένες αναλογίες, που δρουν συνεργικά μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, περιέχει ρίζα αλθαίας, φλοιό βελανιδιάς, άνθος χαμομηλιού, πόα πικραλίδας, μίσχο equisetum, μυριόφυλλο και φύλλα καρυδιάς.

Χάρη στην αντιική και ανοσορυθμιστική του δράση, καταπολεμά ιούς, υπεύθυνους για το κοινό κρυολόγημα, αναστέλλοντας την αναπαραγωγή τους, ενώ βοηθά και το δικό μας ανοσοποιητικό σύστημα να τους καταπολεμήσει.

Το Imupret® είναι κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά από 6 ετών. Διατίθεται σε συσκευασία των 50 επικαλυμμένων δισκίων.

Το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

       ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ

Μη συνταγογραφούμενο φάρμακο φυτικής προέλευσης για τα πρώτα συμπτώματα και κατά τη διάρκεια ενός κρυολογήματος. Μη χορήγηση σε< 6 ετών, κύηση, θηλασμό, υπερευαισθησία στα συστατικά του. Περιέχει γλυκόζη, λακτόζη, σακχαρόζη. Αν έχετε δυσανεξία σε ορισμένα σάκχαρα ή τα συμπτώματα επιμένουν πέραν της εβδομάδας ή επιδεινώνονται, αναζητήστε ιατρική συμβουλή.