«Σφάζει» με το… βαμβάκι τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που οδήγησε σε διάσπαση το κόμμα μετά την αποχώρηση των μελών της «Ομπρέλας» και τη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του πρώην «τσάρου της οικονομίας» επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα και της Πέτης Πέρκα.

«Η Κεντρική Επιτροπή έχει λήξει από τα μέσα Αυγούστου. Έθεσα προγραμματικές θέσεις, ήμουν ο μόνος με ξεκάθαρη πολιτική πρόταση. Το είπα, πρέπει να μειώσουμε τους φόρους των μισθωτών. Η μεγάλη μου διαφωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ήταν η φορολογία, η στάση τους ήταν η αύξηση της φορολογίας. Φοροεπιδρομή δεν θέλω να έχω στον Έλληνα», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης μιλώντας στο MEGA..

Όπως ανέφερε, μάλιστα, χαρακτηριστικά, «πιο μνημονιακή απόφαση δεν έχει γίνει από το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως ο Νίκος Φίλης τού είπε να μην λέει για «πατριωτική Αριστερά».

«Θέλουμε μία χώρα υπερήφανη για την ιστορία της, να μπορεί να βελτιώσει τις παραδόσεις της και να γίνει πιο συμπεριληπτική», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η ώρα τού να είμαι στη Βουλή θα έρθει»

Όσον αφορά το γεγονός πως ο ίδιος, αν και αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι βουλευτής, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε: «Περνάω τόσες ώρες μέσα στη Βουλή, θέλω να είμαι έξω στην κοινωνία, να μπορέσω να εκφράζω τις ανησυχίες της κοινωνίας στην κοινοβουλευτική ομάδα».

«Η ώρα τού να είμαι εγώ στη Βουλή θα έρθει, αλλά η δουλειά πρέπει να γίνει στην κοινωνία. Η Βουλή πρέπει να εκφράζει την κοινωνία», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο αντιμετώπισης της μεταναστευτικών ροών, αναφερόμενος στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον Παύλο Πολάκη απάντησε πως «το προεδρείο πάει μια χαρά».