Μετά το ομοφοβικό σχόλιο του Γιώργου Αυτιά για τον Στέφανο Κασσελάκη και την στρατιωτική του θητεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απέσυρε από τον ΣΚΑΪ όλα τα στελέχη που θα εκπροσωπούσαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα πάνελ του καναλιού.

Την είδηση ανακοίνωσε η δημοσιογράφος Σία Κοσσιώνη, ξεκινώντας την εκπομπή για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό αν το «εμπάργκο» του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ είναι προσωρινό και αφορά μόνο στις εκλογές ή θα κρατήσει για πολύ περισσότερο.

Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προϊστορία με τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, αφού το ίδιο «εμπάργκο» είχε επιβάλει και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τον Ιούλιο του 2018, μετά την τραγωδία στο Μάτι.

«Ο ΣΚΑΪ θα έχει τη δυνατότητα να επιδίδεται στην ακατάσχετη προπαγάνδα, τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του εναντίον της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς χωρίς τη δική μας παρουσία», ανέφερε τότε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Αυτιάς: Μακριά από εμένα κάθε συσχέτιση με ομοφοβικά σχόλια

Η… πέτρα του σκανδάλου, πάντως, δηλαδή ο Γιώργος Αυτιάς προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση σχετικά με το σχόλιο που είχε κάνει στον τηλεοπιτικό αέρα και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε το Σάββατο την έντονη δυσαρέσκειά του για το σχόλιο του δημοσιογράφου, που αφορούσε στην ύπαρξη γυμναστηρίου στο Κέντρο Νεοσύλλεκτων, όπου αναμένεται να παρουσιαστεί ο κ. Κασσελάκης προκειμένου να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία.

Μάλιστα, προέτρεψε τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ να δράσει όπως έκανε και με τον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού του ομίλου, Βασίλη Χιώτη, τον οποίο και απομάκρυνε από τη θέση του μετά από παρόμοια σχόλια.

Ο Γιώργος Αυτιάς δήλωσε πως το σχόλιό του «σε καμία περίπτωση δεν ήταν ομοφοβικό», λέγοντας «μακριά από μένα κάθε τέτοιου είδους συσχέτιση, καθώς δεν συνάδει με τις αρχές μου, τους κανόνες ζωής και τον σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου».