Εξελιγμένη και δοκιμασμένη και σε αγωνιστικές πίστες, η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα DesertX Rally ήταν η πρωταγωνίστρια του Iron Road Prolog στο Erzbergrodeo 2023 με τον Antoine Meo (πολλάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro και Ευρωπαίος Πρωταθλητής Supercross) που την ανέβασε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία δικύλινδρων μοτοσυκλετών (video).

Όπως όλες οι Ducati, η νέα DesertX Rally έχει μοναδικό και ξεχωριστό στυλ. Χάρη στα νέα γραφικά και έντονα στοιχεία από τον off road κόσμο, η νέα DesertX Rally επικοινωνεί τον χαρακτήρα της από την πρώτη κιόλας ματιά. Ωστόσο, είναι ο τεχνικός εξοπλισμός που κάνει τη Rally μια πραγματική μοτοσυκλέτα εκτός δρόμου.

Το ψηλά τοποθετημένο μπροστινό φτερό εγγυάται λειτουργικότητα ακόμη και σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες εδάφους, οι αναρτήσεις Kayaba με αυξημένη διαδρομή με πιρούνι τύπου cartridge και τα αμορτισέρ με μεγαλύτερο έμβολο προέρχονται από τον κόσμο του motocross και επιτρέπουν στον αναβάτη να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, ενώ οι νέοι τροχοί με ακτίνες και με μεγέθη και χαρακτηριστικά ειδικά για εκτός δρόμου αγωνιστική χρήση, κάνουν τη Rally μια ασταμάτητη μοτοσυκλέτα σε κάθε τύπο εδάφους. Αυτές οι λύσεις μαζί με ένα ελαφρύ και ανθεκτικό προστατευτικό κάρτερ από ανθρακονήματα, πεντάλ ταχυτήτων και λεβιέ πίσω φρένου, προσδιορίζουν αναμφίβολα τη Rally ως μια μοτοσυκλέτα σχεδιασμένη για να αντιμετωπίσει τις πιο ακραίες περιπέτειες.