Ο  Adam Britton ομολόγησε τη Δευτέρα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Δαρβίνου για τις 50 κατηγορίες σε βάρος του σχετικά με κακοποίηση ζώων, κτηνωδία και κατοχή υλικού εκμετάλλευσης παιδιών.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που είδε η Daily Mail, ο κάποτε σεβαστός ακαδημαϊκός και ζωολόγος προμήθευσε περίπου 42 σκύλους από το Gumtree Australia για μια περίοδο δύο ετών με μοναδικό σκοπό να βασανίσει τα ζώα μέχρι θανάτου στην κάμερα.

Ο Britton συχνά κανονίζει να παίρνει σκύλους από οικογένειες που αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν τα κατοικίδιά τους λόγω εργασιακού φόρτου ή προβλημάτων υγείας ενώ περιέγραψε ότι έβλεπε παιδιά να κλαίνε καθώς έπαιρνε τα αγαπημένα τους κατοικίδια.

Ωστόσο, τα κείμενα που προσφέρθηκαν στο δικαστήριο δείχνουν ότι ο Britton κακοποιούσε ζώα πολύ πριν ακόμη βρεθεί στο ραντάρ των τοπικών αρχών.

«Πάντα ήξερα ότι το είχα μέσα μου», είπε κάποτε σε μια ιδιωτική συνομιλία.

«Ήμουν σαδιστής και το καταπίεζα»

Διαχειριζόταν δύο λογαριασμούς Telegram μεταξύ 2020 και 2022 με τα ονόματα «Monster» και «Cerberus» -ο τελευταίος ήταν ένας τρικέφαλος σκύλος στην ελληνική μυθολογία- τους οποίους χρησιμοποίησε για να στείλει πλάνα της κακοποίησης σε άλλους διεφθαρμένους ανθρώπους.

Στις συζητήσεις αυτές μιλούσε ελεύθερα για τις ανησυχητικές του φαντασιώσεις κτηνωδίας που ξεκίνησαν όταν ήταν σε μικρή ακόμα ηλικία.

Μια συνομιλία έλαβε χώρα μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου 2021, με έναν χρήστη του Telegram που ονομάζεται «Gorvaged» τον οποίο ο Britton περιέγραψε ως «στενό φίλο» λόγω της κοινής αρρωστημένης εμμονής τους.

«Θυμάμαι ότι ήμουν σαδιστής με τα μικρά ζώα όταν ήμουν ίσως επτά ή οκτώ, και το καταπίεσα, αλλά πραγματικά άρχισε να εμφανίζεται ξανά στις φαντασιώσεις μου στα 20 και στα 30 μου», είπε η Britton, με το ψευδώνυμο «Monster».

Ήταν ένας αυτοαποκαλούμενος «ζωοσαδιστής», που σημαίνει ότι έπαιρνε σεξουαλική ευχαρίστηση από τη βαναυσότητα των ζώων.

Στα μηνύματα, έγραψε: «Άρχισα να βασανίζω ζώα όταν ήμουν περίπου 12».

«Θυμάμαι αόριστα ότι είχα ενδιαφέρον για τα ζώα πριν από τότε, αλλά τότε έγινε σεξουαλική επαφή», έλεγε.

Άρχισα να πηδάω φράχτες όταν ήμουν 13 ή 14 ετών και να κακοποιώ τα άλογα».