Με ανάρτησή του στο twitter ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει πως η κυβέρνηση χωρίς καμία διαβούλευση επιχειρεί θεσμικό πραξικόπημα σε ΑΔΑΕ και ΕΣΡ.

Σύμφωνα με το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στόχος είναι να καλύψει τις σοβαρές ευθύνες της στα θέματα των υποκλοπών και της ελευθερίας του Τύπου.

Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει, αλλά και όλα τα κόμματα να υπερασπιστούν τη δημοκρατία.

Η σχετική ανάρτηση

«Θεσμικό πραξικόπημα! Χωρίς καμία συνεννόηση, χωρίς καμία διαβούλευση, η κυβέρνηση επιχειρεί σήμερα να τροποποιήσει τη σύνθεση των δ.σ. της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ.

Ο στόχος: να καλύψει τις σοβαρές ευθύνες της στα θέματα των υποκλοπών και της ελευθερίας του Τύπου. Τους καλώ να σταματήσουν. Καλώ όλα τα κόμματα να προστατεύσουμε τη δημοκρατία στην Ελλάδα».

Αυγέρη: Να αφήσουν τις ανεξάρτητες αρχές να κάνουν τη δουλειά τους

Στο ζήτημα της ΑΔΑΕ αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, που ζήτησε από την κυβέρνηση να αφήσει τις ανεξάρτητες αρχές να κάνουν τη δουλειά τους.

Όπως υπογράμμισε η ίδια: «Κατά τεκμήριο η ΕΥΠ είναι ο δράστης των παράνομων παρακολουθήσεων, κι όμως ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης για την υπόθεση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλάζει τα μέλη της ΑΔΑΕ, που οφείλει να είναι ανεξάρτητη. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει ενώ υπάρχει η πρόβλεψη για την παράταση της θητείας των μελών της αρχής. Ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Βορίδης, ουσιαστικά παραδέχθηκε την μεθόδευση εκ μέρους της κυβέρνησης στη βουλή».

«Είναι καιρός να αφήσει η κυβέρνηση τις ανεξάρτητες αρχές, αλλά και τον κ. Ράμμο, να κάνουν επιτέλους τη δουλειά τους», είπε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου «η χώρα μας δυστυχώς εγκαλείται και στην αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των υποκλοπών».