Τις πρώτες αποφάσεις του για αλλαγές στο κόμμα και στην ΚΟ ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, πιάνοντας δουλειά αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα και την τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Μανώλης Καπνισάκης, δεξί χέρι του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει χρέη διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου. Παράλληλα, η Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κρητικός δικηγόρος δεξί χέρι του Κασσελάκη

Σημειώστε το όνομα Μανώλης Καπνισάκης, που είναι η σκιά του Στέφανου Κασσελάκη, επέστησε την προσοχή ήδη από χθες το in. Ο κρητικός γνωστός δικηγόρο, δεξί χέρι του Κασσελάκη, ήταν μάλιστα αυτός που οδήγησε τη μηχανή με την οποία ο νέος πρόεδρος πήγε στην Κουμουνδούρου μετά την ανακοίνωση της νίκης του.

Ο νομικός που αναλαμβάνει αυτό το διάστημα όλες τις δύσκολες αποστολές, υπήρξε δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη ενώ σύμφωνα στην Κρήτη λέγεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ενασχόληση του Στέφανου Κασσελάκη με την πολιτική.

Ο έμπειρος Γιώργος Τσίπρας διευθυντής της ΚΟ

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη ο Γιώργος Τσίπρας το επώνυμο του οποίου δημιουργεί θετικούς συνειρμούς σε μεγάλο μέρος του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Έμπειρος κοινοβουλευτικός ο Γιώργος Τσίπρας επιλέχθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη για διευθυντής της ΚΟ του κόμματος, θέση την οποία μέχρι σήμερα κατέχει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Νέος εκπρόσωπος Τύπου η Δώρα Αυγέρη

Για εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην θέση του Στέργιου Καλπάκη ο νέος πρόεδρος επέλεξε την Δώρα Αυγέρη, γνωστή δημοσιογράφο κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, που τον στήριξε από την πρώτη στιγμή. Η κυρία Αυγέρη έχει πολύ καλές σχέσεις και με τον Παύλο Πολάκη, είναι άλλωστε και αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.