Προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στον ανακριτή Χανίων, κρίθηκε ο 53χρονος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που κατηγορείται για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενος για απλή συνέργεια στην εκβίαση είχε απολογηθεί χθες και ο 29χρονος γιος του 53χρονου, επίσης αστυνομικός, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, σε έκτακτη γενική συνέλευση της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων αποφάσισε την αποπομπή του 53χρονου από την Ένωση.

Τον είχε απαλλάξει η ΕΛ.ΑΣ για τα ίδια αδικήματα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η ΕΛ.ΑΣ είχε απαλλάξει την περίοδο 2007-2010 τον συγκεκριμένο αξιωματικό παρ’ ότι και τότε υπήρχαν αναφορές για παρόμοιες ενέργειες του.

Ο 53χρονος αστυνομικός, σύμφωνα με αποκαλύψεις και του «Βήματος» την περίοδο 2006-2007, φέρεται ότι είχε ζητήσει και τότε χιλιάδες ευρώ από δύο συνιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στα Χανιά, προκειμένου να μη «σφραγιστούν για σειρά παραβάσεων».